sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Hyvää Isänpäivää!

En tiennyt aikaisemmin, että isänpäiväkakun leipominen on kahden päivän homma, mutta nytpä tiedän!

En ole eläessäni tehnyt oikeeta täytekakkua ja kun katsoin miten ne teki MasterCheffissä niin rumia ja lätsähtäneitä kakkuja niin päätin, että mä osaan tehdä paljon paremman kakun. Tosin en ottanut itselleni haasteeksi tehdä kakkuun kuutta kerrosta, kun kolmella pärjää meidän porukalla aivan hyvin. Koska en aikaisemmin ollut kakkua tehnyt niin pakko mun oli ottaa apurikseni myös mun oman elämäni master cheffin eli äidin! Äiti auttoikin aika kivasti eikä sekään ollut koskaan saanut kakun tekoon meneen kahta päivää :D


Minähän tietenkin toimin silti pääkokkina, vaikka äiti onkin edustamassa melkein joka kuvassa! Kakkua lähdettiin tekemään kinuskikissan kinuskikakun ohjeella ja täytteeksi valitsin vaniljakreemin. Käytiin oikeen cittaris ostamassa purkki vaniljakreemijauhettakin, ettei tarvinnut alkaa liivatejuttujen kanssa sotkemaan, koska siinä mä olen todella huono! Sokerikakkupohja tehtiin äidin ohjeella, joka tosin oli aika samanlainen kuin kinuskikissankin ohje. Kaikkee mukiin saman verran. Helppoa kuin mikä!


Äiti sekoitti vatkasi kakkutaikinaa ja mä sain voidella vuoan. pohjalle voipaperia ja sitten margariinia talouspaperin avustuksella ja sitten vehnäjauhoja ympäriinsä. Mun mielestä vehnäjauhot on kivempia käyttää kakussa kuin korppujauhot.


Ongelmia mulle tuli vaniljakiisselinkin teossa niin, että äiti joutui tuleen auttamaan, kun olen ehkä historian surkein vatkaaja. Käsivatkaimella nopeasti vatkaaminen on täyttä tuskaa, joten annoin homman parempiin käsiin. Tota vatkaamistekniikkaa kai pitäis harjoitella, kun äidin mukaan vatkaan jotenki väärinpäin... Vinkkinä muille leipureille ettei kannata koittaa levittää vaniljakreemitäytettä suoraan jääkaapista otettuna kakun väliin. Se ei oikeen meinannut levitä. Eikä sitä vaniljakreemijauhettakaan tarvitse laittaa ainakaan yhtään enempää kuin mitä ohjeessa on. Mieluummin vähemmän.


Mä ehdin kakun leipomisen lomassa ottamaan kuvia uudesta kynttilähässäkästäni ja kukkasista, jotka eilen ostin isänpäivää varten ruokapöytään. Toi PartyLiten kynttiläjuttu oli emännänlahja ja olen niin onnellinen, että sain sen! Kiitokset kuuluvat jatkokutsujen ottajille ;) Seuraavat kutsut on muuten mun kaverin kerhohuoneella 18.11 klo 17, eli jos jotakuta kiinnostaa niin sinne voi tulla mukaan!


Täytteitä jäi yli niin äiti päätti tehdä vielä kääretortun. Sen torttu näytti uunissa enemmänkin pannukakulta kun siihen kasvoi kauhea vuori, mutta kyllä me se saatiin onneksi laskemaan.


Vaniljakreemin kaveriksi valitsin kinuskikissan ohjeista poiketen mansikkaa. Survaisin mansikat pakkasesta pieniksi ja ei kun kakun väliin. Vähän jäi kakun ja kääretortun lisäksi vielä aamupuuron kaveriksikin!


Day 2 kakun teossa. Kerma loppui edellisenä päivänä kesken niin isä isänpäivän kunniaksi sai tuoda meille kermaa. (ja oikeestaan vähä kaikkee muutakin, kun meiltä loppu kaikki värkit kesken) Multa kesti tänää ikuisuus asetella kermat reunoille ja äidin kanssa yhteistyöllä kakkua vinossa pitäen aseteltiin pähkinärouheetkin kakun sivuille. Kinuskia en osannut tietenkään kauniisti sileäksi edellisenä päivänä tehdä, joten ajattelin koristella sitä sydämellä.


Pääsi muuten ensimmäistä kertaa pursotinpussikin käyttöön! Mä en oikeen tykkää paljosta kermavaahdosta, joten laitoin sitä niin vähän kuin vain pystyin. Tosin se oli ennen kuin kermaa jäikin paljon yli ja innostuin koristeleen kakkua vieläkin enemmän. Siitä syntyi meidän tämän päivän I love Isä kakku. Toivottavasti teillä muilla ei ole kestänyt kahta päivää kakun tekoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti