sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, uusi reissu

Heips!

Tämä uuden vuoden alku on mennyt täysin meidän seuraavaa reissua odotellessa. Lähdetään Mikan kanssa 5.2. kohti Etelä-Amerikkaa ja sielä ensimmäinen pysäkki tulee olemaan Rio De Janeiro ja karnevaalit.

Väitellään siitä, kumpi ehdotti tätä kohteeksi, kun tavoitteena oli alunperin suunnata Peruun, mutta ihan hyvä stoppi kuitenkin saadaan aikaiseksi Riossa! Sinne ollaan jo valmiiksi ostettu istumapaikat pääkarnevaaliin 8.2 ja muuten suunnitelmat ovat avoimet. Vähän jännitystä oli, kun hotels.comin kautta yli vuosi sitten varaamani hostelli ei meinannut vastata millään meidän sähköposteihin, joissa haluttiin lyhentää varaustamme. Homma kuitenkin saatiin kuntoon ja meillä on nyt toivottavasti majapaikka Riossa. Hotels.comista he myös lupasivat, että jos jotain käy, eikä hostelli ole meille huonetta pitänyt niin Hotels.com etsii meille uuden majoituksen ilmaiseksi. Luulisi kuitenkin huoneen Jabanga -nimisessä hostellissa odottavan meitä.

Olen aktiivisesti seurannut miten ukkonen siirtyy koko ajan ennustuksissa myöhemmäksi.

Riosta meillä on 10.2 lento Peruun Liman kautta Cuscoon. Päätettiin (lue minä päätin) jättää maan pääkaupungin Liman tutkimatta, jotenkin se kaupunki ei saanut minua innostumaan, kun koitin etsiä tietoa Perusta. Cusco sijaitsee hyvin hyvin korkealla, joten toivotaan että me selvitään ilman vuoristotautia! Paikalliset kuulemma pureskelevat koka lehtiä ja se auttaa korkeasta ilmanalasta johtuvaan päänsärkyyn. Näin myös minä aijon tehdä. (sehän ei siis ole mitään huumetta!)

Cuscossa viihdytään vain yksi yö ja heti siirrytään pariksi yöksi Aquas Calientesin kylään, josta menemme vierailemaan Machu Picchulla josta kiipeämme myös Huayna pichulla. Sinnekkin olemme liput ostaneet jo etukäteen (toivottavasti oikealta matkanjärjestäjältä eikä miltään huijarifirmalta).

Mun unelmien reittisuunnitelma :D
Tämän jälkeen suunnitelmamme on niin sanotusti avoin! Tai niin avoin kuin se voi olla :D Millekkään rentoutumislomallehan me ei olla lähdössä vaan näkemään mahdollisimman paljon. Minä haluan mennä Punoon katsomaan kelluvia saaria, Bolivian puolelle Copacabanaan ja sieltä Auringon saarelle, La Paziin ja sieltä käymään ehkäpä Tiwanakussa, Aricaan katsomaan miltä Chile näyttää. Arequipaan poikkeamaan museoon muumiota katsomaan ja Colca Canyonille ihailemaan maailman toiseksi syvintä kanjonia ja kondoorikotkia.

Varmaan luulen, että jostain joudun luistamaan, kun meidän aika on kuitenkin rajallinen, mutta tässä kuitenkin raamit sille mitä haluaisin tehdä. Onneksi noi "pakolliset" asiat matkaohjelmasta on ajoitettu (fiksu minä) matkan alkuun niin loppuajan voidaan mennä tuulen vietävinä. Takaisin Perusta Rioon meidän lento lähtee 4.3 ja Riossa meille on varattu jo valmiiksi hotelli yhdeksi yöksi. Kotiin lähdemme 5.3 ja kotona olemme 6.3.

2 kommenttia:

  1. Aaagh, ihanalta kuulostaa!! Tykitä sitten Insta täyteen koko ajan minkä kerkiät!! Hyvää ja turvallista matkaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoos!! Toivottavasti sielä jossain wifi toimis, täytyy kyllä ottaa törkeesti kuvia!

      Poista