keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Elisabeth - Lisbeth - Lissu - Kulta

Rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Tasan kuukausi sitten meille muutti uusi asukas. Aluksi sillä ei ollut nimeä, mutta pidin kissanristiäiset ja samalla Tupperware -kutsut ja niissä bileissä kisun nimi julkistettiin. Nimen keksi mun veljen vaimo. Lissu on kutsumanimi yleensä, mutta myös Elisabethiä ja Lisbethiä käytetään. Kulta on hellittelynimi. 

Kuten yllä olevista kuvista voi huomata niin Lissu ei ole mikään ihan tavallinen kissa. Lissulla on liikaa kynsiä. Lissu on sukua laivakissoille ja sen peukalo on ylikasvanut. Meillä asuukin nyt tyyppi, joka on aika peukut pystyssä! Lissu on suurien tassujensa vuoksi hieman kömpelö vielä, mutta onhan se vasta pentu. Se on syntynyt 30.05.2014 jos en nyt ihan väärin muista! Koulujen loppumisviikonloppuna kuitenkin...Lissu kotiutui meille käytännössä katsoen heti. Se oppi päivässä käyttämään vessaa (kahdet pisut tuli sohvalle sanomalehtien päälle) ja muutenkin se tuntuu viihtyvän. Se ei pelännyt meitä ollenkaan ja jo ensimmäisenä iltana makoili meidän sylissä. Tosin silloin se näytti tykkäävän Mikasta enemmän, mutta kyllä me kaikki ollaan ihan tasavertaisesti kavereita nykyään. Lissu tuli meille maalta ja oli ennen muuttoa ulkokissa. Sisäkissaksi muuttamisesta se ei ole tuntunut välittävän. Toki se tykkää katsella ulos, mutta tuntuu, että se tykkää siitä enemmän sen vuoksi, että ikkunan välissä asustaa kärpänen. 

Lissun lempilelu oli aluksi mun villasukka ja vieläkin se meinaa vähän hyökkiä joskus varpaisiin ja käsiin. Kova opetus on käynnissä ettei niin saa tehdä. Lissu on todella ihmisläheinen ja on ainakin tähän mennessä tykännyt kaikista meillä vierailleista. Lapsistakin Lissu tykkää, niiden kanssa on mukava leikkiä. Lissua voi myös vähän vetää hännästä, se ei välitä. 


Toivotaan, että Lissu viihtyy meillä hyvin pitkään! Ollaan saatu siitä ainakin tosi kivan kaverin, vaikka joskus öisin villiintyessään se meitä valvottaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti