lauantai 25. lokakuuta 2014

Vuosittaiset katkarapujuhlat

Ensimmäisenä juhlissa ihastelin kaunista jälkkäriskumppaa

Järjestettiin syyskuussa tyttöjen kanssa kolmatta kertaa rapujuhlat. Oikeita rapuja ei olla vielä uskallettu alkaa elävältä keittämään, mutta meillä onkin katkarapujuhlat! Ensimmäisenä pakko mainita, että kun yleensä minä olen ensimmäisenä paikalla odottelemassa muiden vieraiden saapumista niin tällä kerralla olin viimeinen! Oikeesti! Kiitos tästä rantatien ruuhkille.


Juhlat alkavat perinteisesti alku drinkseillä ja nämä juomat ovat perinteisesti olleet punaisia. Suuri suosikki on muumilimpparin, mansikkaliköörin ja kirkkaan viinan sekoitus. Nyt muuten kun alkoholin mainostusjutuissa aletaan mennä naurettavuuksiin niin en jaksa välittää mitä pullon kuvia blogiini pistän. Suosituksiakin saattaa tulla. Joskus meinasin vältellä alkoholin näkyvyyttä blogissa, mutta mitä suotta, kun en välttele sen näkyvyyttä omassa elämässänikään.

Mun juhla-asu: mekko, sukkahousut H&M, panta saatu Jaanalta, se on ihana <3


Aperitiivin juomisen yhteydessä söimme herkkutikkuja. HareKrishna olivat innostuneet tekemään tällä kertaa myös toisenlaisiakin tikkuja. Rypäle-juusto-kurkku-katkaraputikut olivat hyviä, mutta eivät ne tietenkään maussa voittaneet supersuosikkeja kotijuusto ja katkaraputikkuja. Toi voi kuulostaa kummalliselta, mutta makuyhdistelmä on tosi hyvä. Mikäli siis tykkää katkaravuista. 

Periaatteenahan meillä on siis, että yksi henkilö tekee yhden ruokalajin. Tälläkin kertaa HareKrishna päätti kokata yhdessä ja Marianne ja minä tehtiin erikseen ruokalajit.Alkuruoka oli tällä kertaa mun tehtävänä. Päätin tehdä jonkinlaisen katkarapu "tahnan" josta tuli sitten enemmänkin ihan tuttavallisesti majoneesi. Pistin joukkoon yrttimaustettuja katkarapuja, päälläkin olevaa herneen versoa, kevytmajoneesiä ja curryä. Curryn ansiosta tästä ruuasta ei varmaan kukaan meistä olisi voinut päätellä syövänsä katkarapua. Toi maistui oikeastaan kanalta. Oon aika hyvä huijari. Tykkäsin mössöstä ainakin ite ja tarjoilin sitä vaalean leivän päällä. Kuten yleensä rapujuhlissa, otettiin meidänkin bileissä shotteja ruokalajien välissä. Shottina toimi sininen UFO ja se oli pahaa. Mä sain muutenkin hillitä tota juomapuolta, koska seuraavana päivänä oli töitä. Juomista rapujuhlissa ei kuitenkaan voi määräänsä enempää rajoittaa, kaikkea pitää maistaa ja jokaisen ruokalajin kanssa on eri juoma. Aperitiivin kanssa alkudrinksu ja oma viini, sitten alkuruokaviini oli tällä kertaa mun tuomaa Pearly bay kuplajuomaa ja pääruuan kanssa oli valkoviini ja jälkkäriviininkin vilautin jo ekassa kuvassa. Jokaiselle tytöllä meni siis periaatteessa alas pullo viiniä ja lisäksi muutakin. Sivistyneesti tietenkin.Pääruuasta vastasi taas HareKrishna. Ruokana tarjoiltiin uunimunakasta, jossa oli herneitä, paprikaa ja tietenkin katkarapuja. Munakas oli todella hyvää ja olen tehnyt eri variaatioita siitä myös pari kertaa aamiaiseksi. Nam. Munakkaan kanssa oli vihreää salaattia, jossa oli tietenkin katkarapua. Ruokajuoman nimeä en muista, mutta alas sekin meni, vaikka en ole valkoviinien ystävä.Jälkkäri oli Mariannen bravuuri. En tiedä onko se koskaan aikaisemmin tehnyt tuota, mutta se oli syntisen hyvää! Maailman parhaan suklaaherkun jakoi mun kanssa meidän kuokkavieras. Siitä näkeekin, että meidän katkarapubileet on hyvät bileet, kun sinne tuli kuokkijakin! Jälkkäriskumppakin oli hyvää, vaikka tuntui vähän oudolta juoda tollasta kimaltelevaa mönjää. 

Jälkkärin jälkeen ilta jatkui tytöillä baariin ja mut tultiin hakemaan kotiin nukkumaan. Olin jopa niin fiksu, että join kotona ennen nukkumaan menoa litran maitoa ja seuraava työpäiväkin sujui oikein hyvin. Muilla tytöillä ei tainnut mennä ihan samalla lailla :D Juhlat oli kuitenkin taas kerran onnistuneet ja haaveiltiin jo 5-v ja 10-v bileistä, joissa vois repästä jotenkin. Yhdet rapujuhlat nyt ainakin vielä menee samalla periaatteella kuin tähänkin asti. Aika monenlaiseen ruokaan noita katkarapuja voi laittaa, joten reseptit ei toivottavasti ainakaan vielä hetkeen lopu kesken!

2 kommenttia:

  1. Voi LOL miltä toi jälkkäri näyttää!!! Päivän huutonaurut xDD mutta hyvää oli varmasti :) Missä oot töissä nykyään? Ja mitä toi Ufo-juoma on? O_o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikanki mielestä se näytti hieman löysältä sonnalta... Hyvää oli! :D Oon töissä Hesessä, se ufo shotti on ihan ufo nimistä shottia. Sitä saa eri värejä alkosta.

      Poista