perjantai 13. maaliskuuta 2015

Olohuone


Nyt kun eteisen muodonmuutos on esitelty niin parempi siirtyä sitten muihin huoneisiin. Olohuoneen muodonmuutos tosin on vielä kesken. Revittiin olohuoneesta ja ruokailutilasta, joka on samassa huoneessa olohuoneen kanssa vanhaa tapettia pois ja samalla, kun maalattiin eteinen niin maalailtiin olkkarissakin. Ikkunan vastainen seinä, joka vähän kuin jatkuu eteisestä sai saman harmaan sävyn kuin eteinen. Esittelen tuota ruokailutilaa vaikka joskus myöhemmin ja nyt keskityn olkkariin. Olohuoneen sohvan takainen seinä maalattiin valkoiseksi. Ilme raikastui todenteolla, kun päästiin eroon ruskeankukertavasta ällötystapetista.


Yllä olevassa kuvassa näkyy tuo tapetti, joka on vielä tv-tason takaisella seinällä. Se tullaan tässä kevään mittaan repimään irti myös siitä ja seinä saa uuden tapetin, kunhan vain löytäisimme sellasen, joka meitä miellyttää. Tapetin, kun pitäisi sopia yhteen harmaan seinän ja meidän kalusteiden kanssa, joten se ei välttämättä ole ihan helpoin. Jotain harmaan, ruskean ja valkoisen sekotusta siis kaivataan.

Me ei olla vielä löydetty olohuoneeseen sellasta sohvapöytää, joka haluttaisiin (vanha arkku, joka ei ole törkeen kallis), joten sohvapöydän virkaa on saanut jäädä täyttämään Ikean halpispöytä. Pöydän alle on paikkansa vakiinnuttanut peili. Tosi monet ihmettelevät sen sijaintia ääneen täällä käydessään. Mun mielestä se on aseteltu ihan fiksusti, kun ei muuta paikkaa sille ole löytynyt. Meikkaan usein ikkunan edessä sohvalla istuen, joten peili on varsin kompaktisti lähellä sitä paikkaa. Suihkepullo on pöydällä kissan vuoksi. Sillä yritetään estää Lissua tuhmailemasta, mutta eipä tuo tunnu auttavan.


Kun muutettiin tänne saatiin tuo tv-taso ja sen ympärillä oleva hyllykkö mun veljen vaimon perheeltä. Se on heidän papan vanha ja olisi ilmeisesti mennyt roskiin jos emme olisi sitä pelastaneet. Se on sopinut meille hyvin ja kerrankin ei tarvinnut tapella kalusteen väristä, kun se tuli meille valmiiksi valittuna. Ainut kaluste mistä emme ole tapelleet ollenkaan on maapallon muotoinen viinapiilo. Ei olla otettu sitä ihan täysillä käyttöön vielä. Täytyy etsiä sinne sisään sopivat lasit sun muuta... Kuvassa tosin sen jalat näyttävät punertavammilta kuin oikeasti. Mielestäni mun silmään toi on oikeasti lähellä ton tv-tason väriä ja päälliset ja pallo ovat tuollaista vaaleampaa.


Yksi meidän kodin ongelmakohdista on tämä säkkituoli. Jotenkin molemmat haluttaisiin siitä luopua, mutta ei sitten kuitenkaan! Ei vaan osata päättää, että mihin se sopisi ja olohuoneeseen saisi aika paljon tilantuntua enemmän jos sitä ei olisi. Tässä kuvassa näkee muuten myös aika hyvin tuon tapetin. Ukulelen olen saanut valmistujaislahjaksi ja se seilaa missä milloinkin. Sille oli täydellinen paikka ison ruukun päällä ruokailutilan nurkassa, mutta Lissu ja Mika hajottivat sen ruukun leikkiessään ja nyt ukulele etsii uutta pysyvää sijoituspaikkaansa. Tosin se on ihan hauska ollessaan missä milloinkin ja todella monet vierailijat käyvät sillä vähän soittelemassa, vaikka eivät osaakkaan!


Ensimmäisessä kuvassa näkyi talviversio olkkaristamme. Kuvia katsellessa teki mieli muuttaa vähän keväisempää ilmettä ja vaihdoin siinä innostuksessa Jaffa verhot ja tyynyn. Nuo keltaiset sisustustyynyt ovat mun mielestä ihanat, kun ne sopivat jotenkin hyvin sekä kevääseen, kesään ja syksyyn. Jouluntienoilla tietenkin punainen voittaa. Mä olen tälläinen vuodenaikojen mukaan sisustaja, että kesällä on omat jutut ja talvella omat. Nyt kun lumet ovat sulaneet niin täytyi saada jo kesäjuttuja kehiin ja taas olkkarin ilme kirkastui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti