tiistai 17. maaliskuuta 2015

Seilorina polttareissa


Tämän viikon lauantai tuli vietettyä partioystäväni polttareissa. Oli kyllä mahtavan hauska päivä! Meillä oli seiloriteema, johon kaikki olivat panostaneet. Näytettiin hauskalta joukkiolta niiden kaikkien raitapaitojen kanssa :D Mä panostin asuuni myös ostamalla  Tigeristä siirtotatuointeja. Itselleni laitoin tatuointipakkauksen isoimman tatuoinnin rintaani pilkistämään paidan alta ja muille jaoin sen ympärillä olleita pikkutatskoja. Polttarisankarikin oli saanut käsivarteensa hienon siirtotatuoinnin, joka kesti myöskin hyvin saunomiset ja kaikki!


Seilorimeikin päätin pitää simppelinä ja tein kissarajaukset ja huulipunan. Pääteemana oli myös sydämenmuotoiset Lindexin aurinkolasit. Rakastuin noihin viime kesänä, mutta niitä ei oikein voi käyttää muuta kuin piilarit päässä... Nyt olen kuitenkin ryhdistäytynyt ja ostanut piilareita. Ne ei tosin ollut ehkä mikään paras vaihtoehto, kun saunottiin ja paljuteltiin ja päivä oli pitkä. Baariin lähtiessä olisi ollut varmaan jo fiksua vaihtaa lasit päähän, mutta en tehnyt niin ja baarissa silmiä alkoikin väsyttää jo toden teolla enkä enää meinannut edes nähdä mitään. Lasit olivat mun laukussa kaverin hotellihuoneessa eikä sinnekkään jaksanut baarista välillä lähteä.


Seiloriasuna muuten toimi Lidlistä ostettu raitapaita, muistaakseni Cittarista ostettu hame, laukku ja legginssit Namibiasta ja tyylin kruunasi Punanaamiosta ostettu seilorihattu. Se kyllä pelasti hiustilanteen saunan jälkeen. Meidän bilepaikalla Sadun saunatiloilla oli vähän noloja ongelmia, kun kaksi fööniä päällä samaan aikaan saivat sulakkeet palamaan kaksi kertaa. Siinähän oli morsiolle polttaritehtävää kerrakseen oikeita sulakkeita etsiessä! Jätin sitten föönäyksen suosiolla sitä enemmän halunneille. Vähän myös harmitti se, että Sadun sauna oli tuplabuukattu ja sinne tuli toinen polttariseurue heti meidän lähdettyä. Olisi ollut hauska jäädä vielä sinne laulamaan karaokea ja selviämään todella kovasta ähkystä. Tuli kyllä syötyä oikein kunnolla!


Ulos mennessä en kehdannut vielä aamulla lähteä kotoa vain seilorilakki päässä. Tosin en tiedä miksi... Ilma oli kuitenkin vielä vähän viileä ja heitin päähäni pipon ja villahuivin kaulaani. Nahkarotsikin on yllättävän lämmin, kun tuuli ei läpäise sitä ollenkaan! En usko, että kukaan muu unohti mitään matkalleen, mutta mulla unohtui huivi hotellille. Onneksi muut sen sieltä pelastivat ja kengätkin onnistuin tanssilattialla riekkuessa hajottamaan. Ei siinä auttanut muu kuin heittää kengät pois jalasta ja jatkaa tanssimista. Tanssilattialta poistuttuani aloin huomaamaan miten ihmiset alkoivat tiputtelemaan juomiaan lattialle ja lasinsiruja näkyi, joten enää toista kertaa en uskaltanut tanssilattialle mennä muuvsejani koittamaan. Onneksi pohjat irtosivat sillai, että pystyin ne jalassa vielä kotiin kulkemaan vaikka pohja onkin enää toiselta reunalta kiinni. Lempparibuutsit pääsevät taas korjaukseen...


Mulla soi aamupäivän seiloriteeman mukaisesti päässä "laineilla keinui pieni lautta vaan, sielä mä ystäväni nähdä saan, mustavalkoisen, linnun iloisen....". Se lähti soimaan mun päässä jo kotona, kun katsoin ulos ja näin meidän pingviinijouluvalon olevan pienellä lumilautalla, joka meidän etupihalla on. Täytyy varmaan hakea pingu kesäksi sisälle suojaan, eiköhän tuo lautta ole jo liian pieni. Muitakin meriaiheisia biisejä hoilailtiin aina kun joku sattui jonkun pätkän niistä mainitsemaan niin muutamat yhtyivät mukaan lauluun. Morsiamen pahin pelkohan oli, että oltaisiin menty viettämään polttareita laivalle (mulla olis varmaan sama pelko, laivat yök!). Teema oli siis juuri sopiva tähän seilaamiseen, mutta tehtiin se onneksi maakrapujen tyyliin.


Pahemmin mitään tälläisiä perinteisiä nolausjuttuja ei polttareissa ollut, vaikka morsian pestiin munalla, jauhoilla ja suolalla ja tehtiin muitakin taikoja ja polttarileikkejä niin morsian sai ottaa aika rennosti. Hänelle laitettiin baariin meikki ja hiukset ja päälle hänen etukäteen pakkaamansa omat baarivaatteet. Toki lisäksi siihen nauha päälle, jossa luki hänen olevan polttarisankari. Hän sai korttipaketillisen polttaritehtäviä ja sai itse päättää mitkä niistä suorittaa hän myös jakoi niitä muutamat meille vieraille. Minä jouduin käymään kysymässä baarimikolta mitä tämä tekee töiden jälkeen. Meni kuulemma nukkumaan. :D 

Nukkumaan minäkin suuntasin vähän ehkä liian ajoissa, mutta silmät alkoivat olemaan jo niin väsyneet ja rikkinäiset kengät pilasivat tunnelmaani. Pelkäsin myös, että kissa olisi pissannut sängylle, kun olin unohtanut makuuhuoneen oven auki. Alunperinhän mun ei edes pitänyt tulla kotiin nukkumaan, mutta tuon kauhukuvan avulla suuntasin kotiin. Sänky oli onneksi kuiva ja unta pallooni sain joskus puoli 3 maissa. Seuraavana päivänä ei ollut edes paha olo! Oli kyllä hauskat juhlat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti