sunnuntai 17. elokuuta 2014

Turistina kotona

Mekko, Kengät H&M, Laukku (uus lempparini, muumikassi <3) Finlayson


Olin oikeessa ettei se kesä loppunut pariin viileempään päivään! Tänään mulla oli vapaata ja lähettiin äidin kanssa katsomaan mitä pietarilaisilla markkinoilla Tallipuhalla on tarjota. Mä ostin pienen maatuska kaulakorun (ylhäällä) 3eurolla, koska ne oli niin söpöjä. Tosin äitihän sen oikeesti osti, mutta mä maksoin sen rahoilla :D Muutenkin väkee oli liikkeellä aika paljon. Harmitti vähän, kun kaalipiirakat olivat loppu, mutta onneksi selvisin ilmankin. 
Kunnon kotikaupunkituristeina kierreltiin sitten Tamperettakin, kun äiti ei ollut koskaan kävellyt tota "uutta" kosken ylittävää siltaa. Mä en ollut myöskään koskaa kävellyt Vapriikin ympäri menevää "siltaa" tai mikä se nyt onkaan ja kierrettiin sitten sekin. Rakastan olla kotikaupungissa turistina kun voi vaan hööpöillä ympäriinsä eikä tarvi niin miettiä minne menee tai mitä tekee. Kipaistiin äidin kanssa hetkeksi istuskeleen Paapan kapakkaan ja sieltä kuultiin musiikkia, jonka perässä mentiin Laikun lavalle ja sielähän juuri sopivasti oli Chili Festien chilinsyöntikilpailu alkamassa pian. Jäätiin sitten istumaan ja katsomaan sitäkin.

Lapset tekivät tilataideteoksen ja samalla siivoilivat aluetta.

Chilinsyöntikilpailua 


Chilin syöntiä katsellessa tuli tietenkin myös nälkä ja isäkin liittyi meidän seuraan. Vaikka tänään oli ravintolapäivä niin silti päädyttiin syömään herkkuruokaa Nordickiin. Ruisreino kanalla ja mustaleimalla on parasta ja se on mielestäni ravintola/pubiruuaksi sopuhintaistakin ja siitä tulee aina täyteen. Palan painikkeeksi vielä laitilan Brandylonkeroo. Nam! Vähän huvittavaa kyllä, että sitä mainostetaan Alkossa uutuutena, vaikka se ei mitenkään uutuus ole. Keksitty samaan aikaan, ku normaali lonkerokin -52 olympialaisiin ja ollut myynnissä jo hetken aikaa. En vaan tajua miksi se katosi hetkeksi Virostakin. Toivon, että se olis tullu sinnekkin 24 packeina takaisin.

Kotiin tullessa isä ihaili kukkapeltoa ja siinä kyydissä huudahdin, että haluun poiketa sinne kerään kukkia! Isä sitten käänsi suunnan ja pysähty odottelemaan, kun äiti ja minä mentiin poimimaan kotiin kaunistuksia. Autosta löytyi jopa puukko, niin poimiminen kävi kätevämmin, vaikka ruiskaunokit menevät muutenkin aika helposti poikki. En ole edes tiennyt, että ruiskaunokkeja on niin monen värisiä! Löyty jopa valkoisia. Saatiin siis äidin kanssa ihan pienessä ajassa kerättyä molemmille kivat kimput ja mä löysin vielä yhden unikonkin. Niitä näkyi ennen maisemapellolla enemmänkin, mutta nyt niitä ei ollut enää kuin pari hassua. Yksi kukka katkesi matkalla, mutta en raaskinut heittää sitäkään pois niinpä se pääsi yksistään olkkarin pöydälle. Kyllä tuoreet kukat tekevät kodista kivan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti