keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Tammerfest 2015


No onko taas kirjottaminen vähä jääny. Huhhuh, ajatuksen tasolla blogi on ollutmielessä, mutta pari viikkoahan siinä taas vierähti, että sain itsestäni aikaiseksi otettua Tammerfesteillä napsitut kuvat pois kamerasta. Muitakin kuvia blogiin oon napsinut sen jälkeenkin, mutta eihän niitä nyt ole voinut tulla postailemaan, kun festikuvat ovat olleet selaamatta.

Nyt kuitenkin katsoin vihdoin ne kuvat läpi, joita oli muuten aika paljon, kun keikoilla on vaikeeta saada hyvää kuvaa, kun melkein aina mun tuurilla joku spottivalo osoittaa just mun kameraa kohti. Kyllä sieltä niitä helmiäkin joukosta onneksi löytyi.


Ensimmäinen päivä Tammerfestejä oli meille keskiviikko. Se oli vähän niin kuin extrapäivä, koska festirannekkeilla, jotka Bööna meille voitti ei tuolloin alueelle vielä päässyt. Oltiin etukäteen ostettu liput Antti Tuiskun keikalle ja se olikin hyvä, sillä lopulta keikka oli loppuunmyyty. Oli aika huvittavaa lukea Instassa fanien kommennteja Antille "Onko kiva, kun järjestyksenvalvojat käännyttää sun fanejas pois?" tai jotenkin sinne päin. Kai se nyt on kivaa esiintyä täydelle tuvalle! Lattia tärisi kun ihmiset hyppi ja melkein välillä pelottikin se miten koroke, jolla me seisottiin kestää. Onneksi se kesti hyvin. Aluksi oltiin vähän turhan lähellä lavaa ja Peto on irti -biisi olikin näin ollen tuskaa, kun mä en kestä ollenkaan basson tärinää lattiassa ja korvatulppiakaan ei ollut. Siirryttiin loppukeikaksi kauemmaksi ja pystyttiin sitten nauttimaan fiiliksestä.


Otettiin festarialueella friendsiet joka päivä, mutta ei ne muut ole lähelläkään julkaisukelpoista :D (lähinnä siis mun todella typerien ilmeiden tai kaksarin vuoksi) Tässä siis tämä yksi, joka otettiin Torstaina festialueella. Mä jouduin lähteen töihin heti ekan esiintyjän eli Stigin jälkeen, mutta eipä siinä välillä niin ihmeellisiä esiintyjiä oliskaan ollut, että olis kauheesti harmittanut. Tampereelle iski tolloin myös törkee rankkasade niin olin ihan tyytyväinenkin, että olin suojassa Koskikeskuksessa.





Illemmalla kipaistiin katsomaan, kun Kaija Koo heitti keikan. Kyllä sitä vanhempikin nainen vielä jaksaa keikuttaa! Illaksi oltiin ostettu liput taas Ilvekseen Pariisin Kevään keikalle. Se ei ollut loppuunmyyty ja fiilis oli muutenkin aivan erityylinen kuin edellisenä päivänä Tuiskun keikalla. Todella hyvä keikka oli! Me vedettiin selvinpäin koko Tammerfestit jos yhtä skumppalasia jonka join keskiviikkona ei lasketa. Ilveksessä palvelu oli muuten erinomaista ja sielä tehtiin meille tosi hyvää alkoholitonta mansikkamargaritan tapaista juomaa. Herkkuaherkkua!!


Bööna oli seuraavana päivänä töissä aamupäivän ja mä menin yksin fiilistelemään Jukkapoikaa. Silloin aurinko jaksoi vielä porottaa oikeen, kunnolla, mutta sen lopetettua alkoi taivas näyttään hiukan pelottavalta ja vähän tihutti vettäkin. Aloin pelkään, että edellispäivän sadekuuro toistuu taas ja kipaisin Koskariin hakeen itelleni jätesäkkiä suojakseni, koska kaikki sadetakit oltiin myyty Tokmannilta ja muistakin koskarin kaupoista loppuun jo edellisenä päivänä. Sade ei kuitenkaan iskenyt ja menin sitten yksikseni vielä katsomaan Happoradiota, jonka keikan viimeisen biisin aikana Böönakin saapui mestoille.





Vaikka perjantaina käytiin välillä syömässäkin niin nähtiin silti Yö, Apulanta ja Haloo Helsinkikin. Erityisesti niistä täytyy mainita Haloo Helsinki, joka veti törkeen hyvän keikan. Väkee oli paljon katsomassa ja fiilis oli katossa, kun ihmiset lauloivat mukana biisejä. Vähän kylmä meinasi iskeä, mutta silti jaksettiin katsoa keikka loppuun asti. Se oli kyllä kunnon show pyroineen sun muine raketteineen. Haloo Helsingin showssa muutenkin oli hauskaa, kun taustalla pyöri videoita ja biisien sanoja. Vähän karaokee suomen kansalle :D




Lauantaina oltiin taas molemmat ensin alkupäivän töissä ja kuuden aikaan suunnattiin alueelle. Mä aloin oleen jo festaroinnista aika poikki ja alkuviikosta alkanut flunssa ei tuntunut yhtään parantavan oloa, vaikka ei se ollut pahentunutkaan. Olisin voinut ihan hyvin lähtee jo työpäivän jälkeen suoraan nukkuun, mutta niin sitä vaan sinniteltiin katsomaan Elastista, joka toi kyllä hymyn huulille ottamalla pienen pojankin lavalle kanssansa. Elastisen jälkeen käytiin vetäsemässä Munkkikahvilan munkit ja sitten siirryttiin katsomaan Leila K & Rob 'n' Razia. Ei ollut mikään sensaatio ja Leila tuntui unohtaneen mitkä olivat sen kohtia laulaa. Vanha Ysäripoppi ei tuntunut iskevän myöskään yleisöön, joka oli vain kourallinen mestoilla jos ei lasketa anniskelualueella ollutta porukkaa. Illan kruunasi Popeda ja voin kyllä sanoa Paten nuorentuneen todella paljon siitä, kun olen viimeksi Popedan nähnyt. Ilmeisesti alkoholittomuus tai nainen tai joku muu on tehnyt tuolle miehelle todella hyvää! Eturivissä katsottiin alkukeikka ja loppukeikaksi siirryttiin kauemmas. Jotkut keski-ikäiset naiset häiriköivät mua eturivissä. Vähän meinasi alkaa ärsyttämään...

Keikan loputtua Bööna heitti mut kotiin ja ei tarvinnut kyllä kauaa odotella unta palloon. Vieläkin väsyttää, kun ajatteleekin tota iltaa. Oli kyllä rankat festit, mutta oli hauskaakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti