torstai 1. marraskuuta 2012

Herkkusuun hangover


Tänään koulusta lintsaaminen ei tuottanut ainakaan mulle hirveesti tulosta, mutta sainpahan ainakin voitettua eilen tyttöjen kanssa yössä hankitun päänsäryn ja leipasin! Kannatti katsoa koko aamupäivä kokkiohjelmia, kun eihän sieltä töllöstä oikeen mitään muuta tule kuin kokkausjuttuja ja niiden ja muiden ohjelmien uusintoja. Kuitenkin keksin sitten miten on helppo leipasta aikaiset isänpäiväleivonnaiset, kun varsinaisena isänpäivänä olen poikaystäväni isä luona enkä omani.


Maailman helpointa leivontaa! Ostetaan kaupasta lehtitaikinaa ja pistetaan ne levyt puoliksi ja laitetaan täytettä oman maun mukaan. Lopuksi laitetaan munaa kahdelle sivuista ja painellaan noi kolmion muotoisiksi nyyteiksi. Tosin Äiti vinkkasi, että olisihan ne voinut ihan noin neliöiksikin jättää ja vain pistää enemmän täytettä. Ehkä ensi kerralla :)


Mä valitsin ensimmäisen satsin täytteeksi aurinkokuivattua tomaattia, tonnikalaa ja fetaa. Oli tosi hyvää, mutta tuli myös huomattua, että noi maistuu paremmilta kun ne on saanut jäähtyä!


Isältä tuli heti kehitysidea ja niinpä päädyin tekemään noita vielä illemmalla lisää, jotta saadaan herkutella niillä myös lauantaina, kun mennään mökille raivaamaan mökkitiensivuja puhtaiksi risuista. Sisään tuli tällä kertaa aurinkokuivattua tomaattia, tonnikalaa, fetaa, edamia ja oliiveja. Täytin noita raaka-aineiden eri variaatioilla, koska muistaakseni yksi talkooporukasta ei syö oliiveja ja toinen ei tykkää fetasta. Kauhean vaikeaa tää elämä! :D  Myös taikina vaihtui joulutorttutaikinaksi, koska lidlissä ei sitä oikeeta taikinaa ollut. Noi nyt nousi vähän enemmän kuin edelliset ja on rapeempiakin, mutta eikai se haittaa.

Tää on ihan sairaan hyvä vierasvara, kun pitää vain tollasia levyjä aina paketillisen pakastimessa ja tekee täytteen vaikka jostain perus juustosta ja kinkusta tai mitä leivänpäällisiä nyt luultavammin on aina jääkaapissa niin on aina vieraille tarjottavaa! Harmi vain ettei nykypäivänä toi kyläily enää ole kauheen suosittua hommaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti