tiistai 17. joulukuuta 2013

Kynttiläfiilistelyä


Päivää!

Oon tässä syksyn aikana kivasti hurahtanut PartyLite kynttilöihin, kun mun serkun kihlattu Jaana alkoi myymään kynttilöitä (Jaanan kotisivut). Aikaisemminkin olen kynttilöistä tykännyt ja niitä paljon polttanut, mutta nyt olen viimeistään menettämässä järkeäni vain kolme tuntia palavien kynttilöiden kanssa ja olen kaivannutkin jotain laadukkaampaa. PartyLiten tuikkivat eli normaalisanastossa tuikut ovat mun suosikkeja, koska niissä on läpinäkyvä kippo ja parafiinin ansiosta ne palavat matalammassa lämpötilassa kuin steariinikynttilät niin ne on paloturvallisempiakin. Mä kun olen välillä sellainen tohelo, että unohdan sammuttaa kynttilän lähtiessäni. (Tolloin menee kyllä pidempi paloaika aivan hukkaan, hmph)


PartyLiten kutsujen pitäjä saa aika kivasti alee ja vielä tuotteitakin ilmaisena mikäli ihanat ystävät "sekoavat" tilaamaan kynttilöitä yli 250€ (mikä tulee yllättävän nopeesti) ja ottamaan jatkokutsuja, joten minä onnellinen sain nauttia alennuksista kun pidin kutsut. Mika halusi yllä olevan purkin, jossa kynttilän liekin valossa heiluu metsämaisema ja jotain peuroja tai saksanhirviä tai muita sellasia poroja. Siinä poltan yleensä tuoksukynttilää, koska en viitsi polttaa enempää kuin yhtä kerralla, kun yhdestäkin tulee jo koko olohuoneeseen kivasti tuoksu. Sitä ei aina välttämättä edes tajua olkkarissa ollessaan, mutta tuoksun kyllä huomaa todella hyvin jos käy välillä keittiössä (jääkaapilla). Voin ehdottomasti suositella näiden olevan laadukkaita tuoksukynttilöitä ja siksihän ne myös enemmän maksavat. Toi purkki ei nyt pääse ihan oikeuksiinsa valokuvassa, mutta varmaan tiedätte tyylin niin voitte kuvitella! Itse oon tykännyt aina ton tyylisistä Muurlan muumikynttiläjutuista, mutta sellasta ei vielä ainakaa omisteta. Ehkä joskus mä saan vielä sellaisen, joskin kynttiläjuttuja alkaa oleen pikkuhiljaa tarpeeksi.Tää emännän lahja, joka on täälläkin vilahtanut ennenkin on kyllä täydellinen kynttiläteline, mutta niin suuri! Mulla on kaksi pöytää, johon se mahtuu. Keittiön pöytä ja olkkarin sivupöytä. Somistin ton hurjan ison kynttiläkipon jouluiseksi helmillä ja tuoksuttomilla punaisilla kynttilöillä, joita viimeksi kutsuilta tilailin (ne oli kivasti alessa) ja nyt joulun ajaksi siirsin sen nyt taas ainakin väliaikaisesti koristuttamaan keittiön pöytää. Tosin pöytä pitäisi muutenkin siivota kuin vain tolta osuudelta, koska nyt toi kynttiläjuttu ei pääse sotkujen keskeltä arvoonsa eli ehkä helpomman vaihtoehdon toivossa siirrän sen takaisin olohuoneeseen. Siivoominen on tällä hetkellä aivan liian rankkaa (ehkä loppuviikosta), mutta jos näin sivuhuomautuksena sanoisin, että kuume on laskemaan päin ja olo paljon parempi jo kuin eilen! (toivottavasti pysyykin niin koko päivän)


Viimeisenä, muttei vähäisimpänä esittelyssä on oikeastaan mun lempparit eli kolmen kynttiläkipon sarja, johon voi vuodenajan mukaan vaihtaa itse koristeet. Mä pidin yhden sisässä isänpäivän aikaan katkennutta kukkaa, mutta sitten ei enää ollutkaan niin kivaa, kun unohdin sen sinne homehtumaan. Olin tyhmänä vielä jättänyt pohjalle sellasta "hiekkaa", joten kippo oli tosi vaikee siivota! Mutta nyt vaihdoin kippoihin joulukoristeet, jotka ovatkin seisseet meidän keittiön pöydällä jo kauan, kun en muka ole keksinyt minne ne laittaisi. Voi mua tyhmää! Niitä oli juuri sopiva määrä noiden kuppien sisään tuomaan jouluista tunnelmaa ja ai, että ku tykkään miten noi kynttilät loistaa joka puolelle!

Mun mielestä kynttilät tuovat ihanasti jouluista tunnelmaa. Parantaa mieltäkin tässä sairastamisessa, kun ympärillä loistaa muutama kynttilä ja PartyLiten tuoksukynttiläkalenterista sain tänään vaniljantuoksuisen kynttilän (joka on mun toinen lempparituoksuista) joten nautin siitä ettei hajuaisti ole tän flunssan myötä mennyt ja rentoudun kuunnellen Varpusta Jouluaamuna, joka on mun ykköslemppari Joulubiisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti