tiistai 24. joulukuuta 2013

Make it work!Jouluaaton aamusta terve!

Tänävuonna Mika osti mulle piparitalon värkit kaupasta. Pohja siihen täytyi itse tehdä, mutta muuten hommana oli vain kasata talo. Meillä ilmankosteus on tosi korkeella, en tiedä miksi ja en yhtään ihmettele, että tuola vessassa oli vesivahinko kun sinne menee on vähän ku johonkin tropiikkiin astelis. Pitää varmaan pyytää jotain korjausmiehiä kattoon mikä on vikana. No, kuitenkin ton ilmankosteuden vuoksi piparit on meillä todella pehmeitä ja pelottikin vähän kasata tota taloa.


Ylemmästä kuvasta näkee miten toinen seinä katkesi kun kokosin taloa. Onneksi mulla oli siinä sulatettua sokeria niin pystyin sen korjaamaan ja sain kuin sainkin talon pystyyn! Koristelin sen tänävuonna Tigerin minivaahtokarkeilla, koska unohdin ostaa raskan pastilleja. Parempi oikeestaan näin! Mun mielestä toi vaahtokarkkikatto on niin hieno ettei talo paljon muuta koristelua kaivannut.

On se niin kaunis! (vaikka itse sanonkin)

Mun talosta tuli mun mielestä kaunis. Kunnes aloin pursotteleen vielä valkosen sokerimassajutun jämiä ympäriinsä ja siinä vaiheessa huomasin talon toisen seinän (ei sen joka hajos aiemmin vaan vastapäisen) olevan kallistunut aika pahasti. Näytti kuitenkin, että se olis siihen aika hyvin kovettunut. Muutaman sekunnin päästä seinä kuitenkin romahti ja katto tipahti. Yritin korjata asiaa vaihtamalla seinän Mikan äidin tekemiin pipareihin, mutta nekin oli tosi pehmeitä eikä jaksaneet kannatella vaahtokarkkikattoa. Luovutin muutaman uudelleenrakentamisyrityksen jälkeen, kun en enää jaksanut sulattaa sokeriakaan uudelleen ja tänävuonna me saadaankin sitten nauttia puoliksi romahtaneesta piparitalosta.

3/4 savupiipusta jäi pystyyn romahduksesta huolimatta

Seinää ei paljon pystyyn jäänyt. Tässä talossa ei asu ketään.

Toinen puoli on kuitenkin kauniisti pystyssä!

Vaahtiskatto <3
Toivottavasti muilla sujui piparkakkutalon kasaaminen vähän paremmin! Tosta tipahti koko katto seuraavana päivänä, kun se pipari on pehmennyt melkein uudelleen muotoiltavaksi täällä Tropiikissa. Ei taida olla nää Joulun käsityöt mun juttu tänävuonna, kun lähetin ja askartelin ensimmäistä kertaa joulukorttejakin ja niistä oli puolista irronnut kuva matkan varrella! Olisi pitänyt laittaa kirjekuoreen, mutta ehkä ensi vuonna sitten. Tää vuosi meni näin...

Hyvää Joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti