keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Tikusta asiaan

Moro!

Mites sitä on ennen selfiekepin omistamista otettu kuvia? Niin mahtava lelu toi on!

Selfietikkukuva Elisabethistä.
Paita Lidl, Farkut Virosta, Sukat NewYorker, Kaulakoru Barcenonasta

Napsaisin yksi päivä perus arki asustani kuvan. Tosin valaistus oli hieman huono niin laadusta ei tullut hyvä, mutta sehän ei selfiekepistä johtunut vaan kuvaajasta. Kaveri oli linkannut hauskan kepistä alkaneen keskustelun faceen. Viikonloppu.com Selfietikku tuhoaa maailman. Saa kyllä aika paljon erilaisissa ihmisissä reaktioita aikaiseksi yksi hassu keppi. Paljonkohan tonkin keksijä on saanut rahaa... :D


Ekassa kuvassa ei näy mun vyö yhtään. Harmi, koska se on mun mielestä törkeen hieno! Sain sen isältä Espanjassa. Isä osti sen alunperin itselleen, mutta sitten se löysi itseään miellyttävämmän mallin ja mäkin tarvitsin vyötä niin sain ton sikasiistin maailmankarttavyön! Tossa on automaattikiinnitys eli ei tarvi kuin vetää vyöosa ton kiinnitysosan läpi ja se kiristää itse itsensä. Ton kiinnitysosan alapuolella on sitten sellainen nappula jota kääntämällä saa vyön aukeemaan. Ai, että rakastan vyötäni! Mulla ei ole ollut moneen vuoteen kunnon vyötä, kun vanha niittivyökin on oikeestaan jo pari vuotta sitten alkanut sanomaan sopimustaan irti ja nykyään se on lähes kahdessa osassa.


Tikku oli mukanani myös partiokisoissa. Kuvissa hymyilytti, mutta 7 aikaan illalla pimeellä ja kylmässä ei rastipaikalla seisoskelu enää pahemmin hymyilyttänyt. Kisat itsessään meni kyllä ihan hyvin eikä rastilla ollut pahemmin ongelmia. Mun tehtäväkäskyssä oli yks moka, kun materiaalipisteestä ei ollutkaan mainintaa, vaikka piti olla. No siitä selvittiin onneksi vähällä. Tehtävänä oli rakentaa kaleidoskooppi. Ihan hyvin sitä ryhmät olivat osanneet tehdäkkin, vaikka kaikki eivät ihan loppuun asti ohjeita olleet lukeneet tai jaksaneet niihin keskittyä. Mitenkään törkeän hyvää kaleidoskooppia, jossa silmissä näkyy vain tähtiä ei kyllä tollaisin helpoin menetelmin minkään hopeapaperin ja talouspaperirullan kanssa pystykkään tekemään, mutta se ei toki ollut tavoitekkaan. Päivä oli kyllä todella pitkä ulkona lähinnä seiskoskellen. Olin vähän kateellinen yhdelle partiotoverilleni, joka oli ostanut mukaan varpaiden ja sormien lämmittimet. Sellaiset pikkuset pussukat, jotka lämpesivät ihan itsestään ja lämmön kesto oli jotain 7 tuntia. Sellaisia aijon ostaa kyllä jatkossa itsellenikin! (hetkeen ei tarvi kyllä kuvitellakkaa silti mihinkään talvikisoihin tms lähtevänsä, ei niin kivaa ollut) Vähän rikottiin sääntöjä, kun lähdettiin rastilta ennen lupaa sen sulkemiseen, mutta alkoi olemaan kiiruskin. Ei kiinnostanut enää edes jäädä sinne koululle syömään, vaikka oltais saatu ilmainen ateria. Äkkiä kotiin oli ajatus.

Kaikki ei sitten mennyt niin kuin olin suunnitellut. Partiokaveri heitti mut Topsukan luo missä Mäksä oli odottamassa mua ja mentiin hakeen meille pitsa puokkiin. Siinä pitsaa odotellessa tajusin ettei mulla ollut avaimia kotiin ja Mikakin oli porukoidensa luona. Kävin kysymässä naapuriltakin apua, mutta mitään yleisavaimia ei täällä harrasteta, joten hän suositteli sorkkaraudalla takaoven rikkomista. En kauheesti innostunut ideasta. Mulla loppu kännykästä akkukin, mutta onneksi Mäksän puhelimessa piisasi virtaa niin pystyin soittamaan Mikalta apua. Ei siinä auttanut, kun soittaa lukkosepälle. Yllätys olikin suuri, kun hinnaksi kerrottiin 200€ ja maksu piti suorittaa käteisellä. Aika halpaa toi kotiin pääseminen. Kerrostaloissa se on vaan muutaman kympin! No, haluttiin meille saunomaan joten lähdettiin hakemaan rahaa. Mullahan ei tollasta summaa edes ollut tilillä, kun palkkapäivä oli vasta tulossa maanantaina. Mäksä maksoi kivan parin sadan sisäänpääsyn sitten, että päästiin meille saunomaan ja siinä odotellessamme syötiin pitsaa ja juotiin Mäksän autossa olleita kaljoja. G4S:n Lukkoseppä joutui rikkomaan koko lukon ja asentamaan uuden, ilmeisesti näihin Abloyhin ei niin helposti murtaudutakkaan... Siinä siis syy miksi hinta oli niin korkea. Ehkä siinä oli myös jotain lauantai-illan lisää!

Josko nyt tästä opimme, että teettäisimme jonnekkin vara-avaimen.

Sellaista tällä kertaa. Selfie tikuista omaan kotiin murtautumiseen. Perus settiä.... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti