tiistai 3. helmikuuta 2015

Itse tehtyä näkkäriä


Innostuin tossa viikko sitten, kun Mika toi äitinsä tekemää näkkileipää ja halusin itsekkin kokeilla. Mulla on ollut jo vuosikausia joku näkkärin ohje jossain. En jaksanut sitä alkaa etsimään vaan etsin netistä ohjeita. Halusin siis tehdä täysin gluteenittomia näkkäreitä, jotta pystyin viemään niitä lahjaksi veljen vaimolle. Ensimmäisenä löysin gluteenittoman muumimamman ohjeen, joka tuntui lopulta kaikkia näkkäriohjeita selaillessani parhaalta. Koitin myös toista ohjetta, mutta muokkasin sitäkin vähän itselleni sopivammaksi, joten olkoon se nyt minun oma reseptini!

Ensimmäinen ohje, joka on todella helppo kuuluu näin:

3dl Auringonkukan siemeniä
2dl Seesaminsiemeniä
1dl Pellavansiemeniä
½dl maissijauhoja
1tl suolaa
3 kananmunaa

Kaikki aineet sekaisin ja 15-20min 175 asteisessa uunissa.

Itsellä meni tuohon ohjeesee hieman liikaakin suolaa (n.1,5tl) , joten vähempi on näissä mielestäni parempi. Makuahan näkkäriin saa tietenkin jos laittaa voita siihen päälle vielä. Nämä menevät kyllä välipalapatukoiden tapaan ihan pelkästäänkin.Gluteenittoman muumimamman ohjetta muokkasin myös hieman.

2dl Maissijauhoja
1dl Auringonkukan siemeniä
½dl Pellavansiemeniä
½dl Seesaminsiemeniä
½dl Kurpitsansiemeniä
2½dl kiehuvaa vetta
½dl öljyä
1tl suolaa

Sama ohje tähän kuin edelliseen eli suolaa mieluummin vähempi on enempi.
Kaikki aineet sekaisin ja kiertoilmauunissa 150 astetta 35 minuuttia.

Molemmat näkkärit kannattaa heti uunista otettua leikata paloiksi.


Jälkimmäisen ohjeen näkkäristä tuli ehkä vähemmän kaunista kellertävän värinsä vuoksi, mutta makutesteissä se osoittautui paremmaksi. Täytyykin tästä alkaa varmaan heti tekemään uutta satsia näkkäriä, koska se vaan on niin hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti