maanantai 6. huhtikuuta 2015

Brunssi pöydän ääressä

Elisabeth brunssilla himoitsemassa juustoa.

Meillä oli viimeyönä yökyläilijöitä ja ajattelin yllättää heidät brunssilla. Tosin me muut syötiin jo, kun yksi vielä nukkuu, mutta ei kai se haittaa... :D Samalla, kun kerrankin oikein katoin pöydän ajattelin esitellä meidän ruokailutilaa, joka on olohuoneessa. Harvemmin tosin tuota ruokailuun käytetään. Tälläkin hetkellä pöytäliinan ja levyn alla on piilossa palapeli ja eilen illalla pöydällä pelailtiin erinäisiä lautapelejä. Me ei Mikan kanssa oikeen koskaan syödä pöydän ääressä. Pitäisi  varmaan yrittää ottaa se tavaksi, mutta lähinnä pöytää käytetään vain vieraiden kanssa kahvitellessa.


Itse pöytä ja tuolit ovat vanhoja. Lisäapuna on yksi terassin tuoli, kun pinnatuolit ovat alkaneet hajoilla. Pinnatuolitkin ovat melkein kaikki eri paria. Mika on saanut ne muuttaessaan Tampereelle ja niistäkin on jo yksi heitetty pois. Pari tuolia ostimme Tori.fi:stä kympillä. Eipä noiden tuolien erilaisuus mua ainakaan haittaa. Ainut vain, että tuon puutarhatuolin tilalle pitäisi vielä yksi pinnatuoli jostain löytää. Saa vinkkailla jos on tiedossa jostain halvalla!


Pöytäliinan sain äidin kokoelmista viime viikolla mökkireissulla ja keltaisen pitsiliinan olen saanut isän tädiltä ruotsista. Sekin pitäisi pestä, mutta sitten se pitäisi pinnata uudestaan muotoonsa ja se ei kauheesti innosta. Katsotaan uskallanko alkaa yrittämään. Tuo takaseinähän on meillä vieläkin kesken ja siihen on tulossa uusi tapetti jossain vaiheessa. Yhdessä ylempänä olevasta kuvasta näkeekin miten ollaan ihan surutta nurkassa maalattukin tapettiin, kun ei sitä jouduta niin kauaa katselemaan. (toivottavasti)


Tästä suunnasta katsoen näyttää, että meillä olisi törkeen paljon ovia. Onhan niitä. Vessaan, makkariin, saunaan ja vierashuoneeseen. Ehkä joskus tulevaisuudessa esittelen myös vierashuoneen ja makkarin, mutta siihen menee kyllä aikaa ennen kun saadaan ne esittelykuntoon! Seinällä on Mikan ylpeydenaihe, seinäkello, joka on tehty kivestä ja siihen on maalattu hirvi ja metsästäjä. Eteisen puolella seinällä näkyy mun maalaama taulu. Olenkin ajatellut, että pitäisikö sekin harrastus aloittaa uudestaan... Muut taulut ruokailutilan seinillä ovat tuliaisia ulkomaanreissuilta.


Astiastona meillä käytetään suurimmaksi osaksi keltaista Teemaa. Myös valkoinen Teeman  tarjoiluastia ja terrakotan värisiä mukeja ja lautasia meillä on. Melkein kaikki käyttölusikat ovat muumilusikoita ja rakastan niitä kovasti! Kahvipöytää kattaessa yleensä pistän tyrkylle myös kartiolaseja. Normaalisti niitä ei käytetä, kun ne ovat niin pieniä, mutta ainakin minä tykkään usein juoda jotain kylmääkin lämpimän kahvin lisäksi. Pääsiäiskoristeeksi ostin kirpparilta keltaisen pupun. Sille Mika sai ihan rauhassa sitten pyöritellä silmiään, mun mielestä se on söpö.


Siinä meidän tarjottavat, joihin olin kyllä tyytyväinen. Meillä on kaapista melkein kaikki ruoka loppu ja esimerkiksi leipää ja makkaraa oli enää juuri 4 palaa :D Onneksi munia oli paljon niin sain tehtyä herkkuja!

Tein Uunimunakkaan 10 munalla, keltaisella paprikalla, makkaralla, juustolla ja sipulilla. Jotain mausteitakin toki heitin sekaan... Se oli 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa ja oli kyllä tuhtia tavaraa ja hyvää!

Telkkarissa näin ennen pääsiäistä Vappu Pimiän ranskalaisen suklaakakun ohjeen. Päätin tehdä tarjolle myös sellaisen, kun kaapissa on jo kauan odotellut suklaalevy käyttäjäänsä. Vähän ohjetta kyllä taas muokkailin. En melkein koskaan tee mitään täysin ohjeiden mukaan! Kakusta tuli törkeen hyvää ja voisin alkaa tekeen tota bravuurinani, mutta jaan nyt ohjeeni, että muutkin saa herkutella.

Suklaakakun aineet:
185g Maraboun pähkinäsuklaata
200g Voita
2dl Sokeria
2 Munaa
3,5dl Vehnäjauhoja

Sulatetaan voita ja suklaata mikrossa aina välillä sekoittaen ja varovasti ettei ne pala.

Vaahdotetaan munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi

Sekoitetaan vaahto ja voisuklaaseos keskenään ja kieputellaan nuolijalla sekaan jauhot.

Paistetaan 15min 220 asteisessa uunissa. Päälle voi ripotella vähän tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Uhh, kuulostaa aika tuhdilta kakulta, mutta noi mättöainekset toisaalta takaa sen että tulee hyvää takuuvarmasti! x) Mitä tossa kakkulapiossa oikein lukee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voilla, sokerilla ja suklaalla saa herkkua aikaiseksi!! Happiness is a piece of cake :)

      Poista