keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Lisää meidän pihan kukkia!


Kuukausi (kirjoitin aluksi väärin kukkausi) on vierähtänyt ensimmäisistä kukkakuvista ja nyt olen taas saanut napsittua roiman annoksen kukkakuvia. Aikaisemmin keväällä meidän pihaan ilmestyneet kukat voi katsoa Täältä. En ollut koskaan ennen nähnyt Ketuleivän kukkia ja luulinkin, että ketunleivän sekaan oli ilmestynyt Valkovuokkoja. Lähemmällä tarkastelulla kukat eivät kuitenkaan olleet ihan valkoisia ja sain myös kuulla, että Ketunleivän kukkia voi myös syödä. Tosin niitä ei saa syödä liikaa, kun ne sisältävät jotain hampaille vaarallista ainetta samoin kun Ketunleivän lehdetkin ja kuulemma myös raparperi. Tälläisten syömisen jälkeen täytyy kuulemma nauttia maitoa. Kuitenkin on tosi kiva tulla kotiin, kun ovipielessä on noin kauniita kukkasia ja näitä täytyy kyllä vaalia, kun rakennamme etupihan terassia uudestaan.


Rikkaruohojen lisäksi myös kauniita sinisiä kukkasia putkahtelee keskelle nurmikkoa. Tämän yllä olevan (jonka nimeä en tiedä), lisäksi on muutama tummemman sininen kukka putkahtanut keskelle nurmikkoa. Mika jopa säästeli näitä ajaessaan ensimmäistä kertaa nurmikkoa! Lisäksi yksi tuttu rikkaruohokukka, mutta varma kevään merkki oli ilmestynyt meidän pihaan ja näinpä Leskenlehtiä ei tarvitse bongailla vain tienvarsista.


Vadelma on alkanut puskemaan lehtiä

Sinivuokkoja esittelin aiemminkin, niitä oli aika paljon ja kukkivatkin yllättävän kauan!


Takapihalle on alkanut putkahtelemaan eri kokoisia ja -värisiä Narsisseja. Tosin valkoisia tuli vain yksi. Se tulee tulevaisuudessa luultavasti jäämään meidän uuden varastorakennuksen alle, joten täytyykin kukinnan päätyttyä kaivaa sipuli esiin ja istuttaa se uuteen paikkaan. Josko saisin sen pysymään hengissä vaikka noiden keltaisten Narsissien viereen ensi kevääksi. Keltaisten Narsissien kanssa kuvaan on muuten päätynyt sininen rikkaruohokukka, jota nurmikolla on. Senkään nimeä en tiedä.Murheenkryyni puutarhassani on tämä yllä oleva Vuorenkilpi. En kauheasti tykkää siitä. Mökille se jotenkin sopii, mutta meidän pihassa sitä on kahdessa kohtaa ja toinen ainakin saa kyllä lähteä. Samoin kun sen vieressä olevat Saniaiset. Ne ovat aivan meidän takapihan terassin vieressä ja mielestäni ovat siinä aivan turhan lähellä terassia. Aijon ainakin Vuorenkilven nostaa ylös ja viedä mökille johonkin kivennokkaan kasvamaan. Saa nähdä mitä se tykkää maisemanmuutoksesta vai kuoleeko pois. Sekään ei mua pahemmin harmittaisi. 

Helmililjaa on tulossa moneen kohtaan, mutta kukkia ei ole vielä paljon.


Kivikkokukkia meillä on jos jonkinmoisia. Melkein minkään niiden nimiä en tiedä, mutta tutun näköisiä ne ovat. Ainakin alemmassa kuvassa oleva punainen on tuttu ja takapihalle on tulossa keltakukkaista kivikkokukkaa, jota minä olen aina kutsunut suikeroksi. Ei se taida olla ihan virallinen nimi :D (Itseasiassa nyt oli pakko googlettaa ja sen nimi on Suikero alpi! Olinpas melkein oikeassa!)Pakko oli tähän kukkasarjan jatkoksi ottaa vielä kuva mun tekemistä pitsikivistä, jotka pääsivät etupihaa koristamaan Ketunleivän viereen. Olen selkeästi nyt kehittynyt virkkaajana ja osaan jo tehdä monenmoisia kuvioita! Voi kun kehittyisin viherpeukalona yhtä nopeasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti