sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Ystäväni koti


Juuri kun pääsin kertomasta, että meidän olkkarin tapetti ei ole over the top niin vastakohtana ajattelin tätä ystäväni ihanaa asuntoa, jonka hän on sisustanut täysin oman tyylinsä mukaan! Mun oli hänen luona Kokkolassa tuparisynttäreitä viettäessä pakko napsia muutama fiiliskuva asunnosta, koska olen niin kateellinen miten joku saakin asuntonsa näyttämään noin paljon itseltään ja osaa yhdistellä vanhaa ja uutta, ikeaa ja mummolaa niin hyvin! Olohuoneessa on vanha sohvakalusto, josta tulee mieleen lapsuusajan partiokerrat, koska meidän leiripaikalla oli aikalailla samanlaiset. Teki melkein mieli ottaa sohvasta patjat lattialle ja mennä makuupussiin niiden päälle nukkumaan.
Bileissä oli teemana 70-luku ja tuntui, että koko asunto sopi teemaan mainiosti. Myös vieraat olivat todella hyvin omaksuneet teeman ja pukeutuneet sen mukaisesti! Tarjottavat olivat myös suoraan 70-luvulta. Silloin ei vielä ollut sipsejä bileissä tarjolla, joten herkkuina oli suolatikkuja ja poppareita. Lisäksi itse tehtyä pitsaa, karjalanpiirakoita, mukavoita, mokkapaloja, kakkua ja marjapiirakkaa. Kyllä niitä sitten syötiinkin! Illan aikana valehtelematta varin välein tuli mieleen, että voisi jotain herkkua pöydästä ottaa ja ne olivat todella hyviä! Erityispisteet mokkapalojen kuohkeudesta. 


Jopa lahjaksi tulleet kukat sopivat sisustukseen. (ovatkohan ne vielä hengissä...?)


Tölkki ei kuulunut sisustukseen.Asunto tuntui olevan mietitty täysin jokaista pientä yksityiskohtaa myöten ja nekin oli aseteltu taitavasti. Silmä löysi koko ajan uutta ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Erityisesti tykästyin hyllyn yhdessä välissä olevaan lamppuun, joka kaukaa kuvattuna ylivalotti koko boksin, mutta läheltä kuvattuna oli törkeen siisti retro. Kaikki valaisimet eteistä myöten oli muutenkin mietitty asunnon tyyliin sopivaksi ja ystäväni sanoikin penkoneensa mummolassa kaikkia tavaroita joita muut eivät olleet kotiinsa huolineet ja pelastaneensa sieltä paljon upeuksia. Olohuoneessa oli mukava punertava valaistus, kun kaikki valot olivat illalla päällä.

Erityisen kivat olivat myös parvekkeen ovella olevat puuhelmet. Niistä tuli heti mieleen, että ne ovat joskus olleet keittiön ovella ja keittioon ne olivat taas päätyneet. Olisipa kiva jos joskus voisi omankin asunnon sistustaa yhtä persoonallisesti. Harmi vain, että Mikan ja mun sisustusmaut eivät kohtaa oikeastaan ollenkaan ja joudutaan molemmat tekemään kaikessa kompromissin. On onni, että voin silti nauttia täysillä ystävieni tälläisistä törkeen makeista sisustuksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti