perjantai 29. toukokuuta 2015

Vieraana ystävän häissäNämä häät, kuten useimmat häät alkoivat kirkosta. Onneksi kirkonmenot oltiin pidetty minimissä ja koko ajan papinkin puheita jaksoi kuunnella. Pappi oli nainen ja puhui mukavalla äänenpainolla verrattuna sellaisiin monotonisesti puhuviin pappeihin. Melkein itsellekkin tuli tippa linssiin, kun näin morsiamen astelevan alttarille hymy korvasta korvaan ulottuvana. Hänen onnensa tuntui oikein pursuavan ulos ja sen kuuli myös hyvin määrätietoisesta "Tahdon" -sanasta. Haaparia odotti ulkona seurue saippuakuplineen. Harmi vain, että oli niin kova tuuli ja vähän taisi sataa rovahtaakkin, että luulen ettei saippuakuplia kuviin asti paljon eksynyt. Meidän kissa sai noista kuplista todella kovasti iloa juhlien jälkeen!


Hääpaikka oli sama, jossa olin häissä viimevuonna. Vieraita oli suurinpiirtein saman verran ja pöydät olivat mielestäni aseteltu kivasti niin, että tilaa oli myös kulkea. Oli myös mukava nähdä häiden ohjelmaa pöydissä niin tiesi mitä seuraavaksi tapahtuu, vaikka ohjelma olikin hyvin vapaata eikä hääleikkejäkään ollut paljon. Olisin jaksanut ehkä enemmänkin! Ruoka ja tanssi vetivät kuitenkin ohjelman pääosaa, vaikka parit hyvät puheetkin saatiin kuulla. Kutsussa sanottiin, ettei tarvitse pelätä nolaamista, mutta yhdessä puheessa naurettiin aika hyvin mun ja yhden toisen kaverini kustannuksella, että naamaa punotti vaikkei nimiä mainittukaan niin taisi kaikille selvitä kenestä oli kyse... xD Ja kuten sanoin niin ruoka oli tosiaan yksi pääosan näyttelijä näissä juhlissa. Se oli varsinkin meidän partiolaisten mieleen kun tarjoilemassa oli meidän entiset partiokokit, jotka muistan jokaiselta lapsuuteni partioleiriltä. Ruoka oli lisäksi törkeän hyvää ja mansikatkin olivat oikein makoisia! Teki mieli santsata kolmannenkin kerran, mutta onneksi en sitä tehnyt. Olisin voinut saada samanlaisen ähkyn aikaiseksi kun polttareissa, jossa myöskin syötiin paljon! Makea ei mulle niin hyvin tällä kertaa maittanut, kun suolaisen hammasta kolotti enemmän, mutta kyllähän kakkuakin silti piti maistaa ja parit leipäjuuston palaset kakkupöydässä tarjosivat myös suolanhimolleni tyydytystä. 

Ja kun ruuasta puhutaan niin pakko puhua myös juomasta. Oli todella rentouttavaa ettei alkoholia oltu pelätty näissä häissä. On tuntunut tässä viimehäissä, että osa vieraista on ollut hyvin alkoholinvastaista ja näin ollen uhanneet lähteä tai lähteneet heti, kun sitä on missään vilahtanutkaan. Näissä häissä ruokajuomaksi tarjottiin heti viiniä ja kahvinkin kanssa sai valita likööriä tai konjakkia. Boolihanat aukesivat melkein jopa ennen kuin ohjelmassa niin luki tai ainakin siiderit sun muut olivat tarjolla jo aiemmin. Tälläisille tölkkijuomille oli laitettu pieni juoma-allas kylmäksi, joten siitäkin plussaa! Juomatarjoilut olivat kyllä todella tyydyttävät ja se varmaan myös näkyi juhlakansassa. Loppuillasta kokis maistuikin jo törkeen hyvältä.Bändin kanssa me tanssattiin muutama tunti tai muutamat tanssit. Ajantaju näissä häissä on ainakin multa kadonnut ihan kokonaan. Aluksi tietenkin valssaamaan lähteminen vähän jännitti, mutta kyllä se siitä sitten, kun ensimmäisen tanssin meni tanssimaan niin kyllä poikia vietiin. Lähinnä naistenhaku ilmeisesti toimi, vaikka kyllähän niitä rohkeita herrasmiehiäkin paikalta löytyi. Päädyttiin kaverin kanssa jopa vetämään parit salsat!

Illan hämärtyessä ja bändin lähdettyä tuli vuoroon disco ja voi sitä reivaamisen määrää. Mulla oli soinut "mä tulin tänne bailaan" -päässä jo ruokailusta asti ja sitten bailattiin. En ymmärrä miten yksi meidän kaveriporukasta jaksoi tanssia melkein jokaisen biisin valssin alkamisesta aamutunneille asti! Tanssi loppui tietenkin vasta kun aamu oli jo valjennut, eli aikalailla siinä 4 aikaan. Ennen tätä oli tanssiliikkeiden määrä alkanut jo hiipumaan ja täytyi alkaa keksimään uusiakin. Varmasti oli kaunista katsottavaa! Juhlat olivat mahtavat ja seuraavana päivänä hapotti. Sitä seuraava yö otti vieläkin julista veroja ja nukuin kellon ympäri.

Jotta tämä hääpostaus ei tälle päivälle tästä enempää venähtäisi niin teen huomenna oman postauksen mun häävaatetuksesta, koska sehän oli tietenkin juhlien pääasia. Onnea vielä hääparille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti