lauantai 19. syyskuuta 2015

Meidän pihan loppukesän kukat

Alan oleen jo itsekkin aika kyllästynyt näihin kukkapäivityksiin, mutta joitain kukkia ilmestyi vielä elo-syyskuunkin aikana niin täytyyhän nekin jakaa, jotta saam tämän sarjan päätökseen.


Kaippa vadelmankin voi kukaksi laskea. Meillä on takapihalla enemmän tuota keltaista yksilöä, mutta ollaan saatu myös muutama punainen villivadelma. Hetken se kesti, että oppi milloin tuo keltainen on kypsä, mutta nyt kokisin olevani jo aika hyvä kypsien tunnistuksessa. Heinäkuun lopulla marjoja alkoi tulemaan ja koko elokuun ja vähän nyt vielä syyskuunkin puolelle olen saanut niitä melkein päivittäin noukkia.


Tälläinen puska, jonka nimeä en tiedä on vähän liiankin rehevöityneenä meidän takapihan nurkassa. Nyt Mika leikkasi sen alas ja ensi vuoden tavoitteena on saada se kuriin.


Liljat kukkivat kauniisti, mutta vain hetken aikaa niin etten niistä päässyt paljon nauttimaan. Meitsin kasvihuone kukoisti aika nätisti kesän lopulla. Harmi vain, ettei tomaattien kypsymisestä tai koristekurpitsojen kasvamisesta ole pahemmin vieläkään merkkiä. Koristekurpitsan kukat olivat kyllä kauniita ja ensi vuonna ajattelinkin istuttaa sellaisen ihan suoraan maahan enkä kasvihuoneen täytteeksi. Tomaateista osa vähän punertaa ja hivenen raakana ollaan syöty jo yksi. Vähän epäilyttää saadaanko enempää. 


Tästä violettilehtisestä kaverista taisinkin laittaa kuvaa jo ennen kuin se olikaan täydessä loistossaan. Vähän tuon kohtalo terassin katon alla mietityttää, mutta hyvin se tuntunee pärjäävän!


Äidin kasvattamat kesäkukat olivat kauniita loistossaan, mutta sitten tapahtui jotain ja gladiolukset näyttivät mätänevän tai kuivuvan tai jotain. Ehkä vähän viileä kesä ei ollut niille suopea, kun nekin yrittivät alkaa kukkimaan kunnolla vasta elokuun loppupuolella. Koristekrassi sentään kukki oikein mukavasti!


Villiviini tai joku sen sukulainen meidän etupihan aidassa kukkii myös! En tiennyt tuohon puskaan tulevan ollenkaan kukkia ja se on levinnyt niin, että myös meidän rappupieleen on putkahdellut vaaleanpunaisia kaunokaisia. Talon seiniin ei kuitenkaan pahemmin anneta tämän kiivetä sitä rapistuttamaan. Tosin epäilen, että tossa etupihalla villiviinin seassa oleva kukka on jotain muuta kasvia, mutta ne tykkäävät kasvaa kauniisti ydessä. Tiedä häntä..


En tiedä johtuuko huonosta rikkaruohojen kitkemisestä vai mistä, mutta etupihan kivikkokukkien viereen nousi loppukesästä sinisiä kelloja. Muutenkin tuokin kukkapenkki on aikamoinen sekamelska. En tosin tiedä mitä sille voisi tehdä tappamatta kaikkia kasveja :D


Pensashanhikki on yksi mun lempi pensaista ja olinkin ihan onnellinen, kun sellainen oli meidän etupihalla. Se vaikutti aika käkkärältä, mutta muutaman oksan katkaistua ja kesän edetessä siitä tuli ihan kaunis!Meidän etupihan kukkapuskat ovat kyllä yksi sekamelska. Kukkapenkissä on kasvanut tämä viimeisessä oleva kasvi koko kesän oikein pitkäksi ja tuuheaksi ja sinne väliin on putkahdellut milloin mitäkin kukkaa, mutta mikään niistä ei ole päässyt oikein näkyviin tämän vihreän puskan takaa. Nyt syyskuussa tähän vihreeseen varmaan puolentoista metrin korkuiseen pusikkoon on alkanut ilmestymään keltaisia ihan söpöjä kukkia. Harmi vain, että tuo pusikkomaisuus ärsyttää mua niin paljon, että ensi vuonna ne ehkä saavat lähteä tai ainakin pusikko saa pienentyä huomattavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti