sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Lomalla

Hups.

Holiday look

Melkein kuukausi vierähti kiireessä. Aloin lomailemaan 15.8 ja lähdettiin heti mun töistä päästyä pohjosta kohti äidin ja Mikan kanssa. Sielä hengailtiin Tervolassa Tädin mökillä. Tehtiin myös retki Keminmaalle katsomaan suomen vanhinta muumiota, mutta oltiin viikko myöhässä. Ei sitten oltu tajuttu tarkistaa netistä kirkon aukioloaikoja. Ei tullut kyllä mieleenkään ettei vanhaa kirkkoa pidettäisi auki elokuun loppuun asti edes. Se oli kuitenkin sulkenut ovensa eikä edes ikkunoista kurkkimalla näkynyt muumiosta vilahdustakaan. Mikalla meni melkein koko reissu pilalle tän takia. Onneksi se oli päässyt vilhon kanssa kalaan edellisenä päivänä niin se vähän korvasi menetystä. Saadaanpahan syy tulla joskus oikein kunnolla hilla-aikaan Tervolaan niin päästään katsomaan sitä muumiotakin.


Samalla reissulla ajeltiin sitten myös Kemiin. Edellisenä iltana oli tädin ja äidin kanssa tullut nautittua hieman punkkua ja mulla oli kauhee pelkokrapula. Autossa istuminen oli todella jännittävää ja muiden kahvitellessa minä join limukkaa. Oli rankka päivä, mutta Kemikin on kyllä yllättävän kaunis paikka. Tosin ei me sielä paljon rantaa kummemmissa paikoissa pyöritty ja käytiin katsomassa yksi voimalaitos, jossa on lohille oma reitti kulkea sen ohitse. Harmi ettei yhtään lohta näyttänyt olevan nousemassa.
Parasta lomailussa oli kuitenkin paljussa lilluminen! Oli savustetut harjukset ja tammukkakin hyviä. Samoin kun mun tädin tekemä sillisalaatti. Ei ainakaan ruuasta ollut lomalla puutetta, kun nyt töissä housujen nappi puristaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti