torstai 30. tammikuuta 2014

Suolaista ja makeaa


Moro!

Käytiin Paapin kanssa "kahvittelemassa" tiistaina Kuparitalon Vohvelikahvilassa Tuomiokirkonkadulla. En ollut koskaan ennen käynyt tuola, koska olen ajatellut muiden vohvelikahviloiden olevan vain riesa alkuperäiselle Ojakadulla sijaitsevalle yksilölle, josta tykkään todella paljon. Kuparitalon versio on kyllä suurempi ja valoisampi vohvelikahvila ja sinnekkin on saatu tehtyä ihana tunnelma.


Me istuttiin tiskin lähellä ihanassa vaalenapunaisessa kahden hengen pöydässä. Kauheasti sinällään rauhaa tuola ei voi saada, koska tila on sen verran pieni, että kaikki varmaan kuulee mitä sä puhut (varsinkin jos on näinkin kaunis ja kantava ääni kuin mulla ja Paapilla). Muutenkin tunnelmaa ehkä pilaa se, että pöytiä on aseteltu liiankin lähekkäin. Toki voi ymmärtää, että tuola käy paljon väkeä ja halutaan tarjota heille myös istumapaikat, mutta liika on jo liikaa. 
Ruokalistassa en näe mitään valittamisen aihetta. Siksi nämä vohvelikahvilat varmaan niin suosittuja ovatkin, mutta puheltiin siinä, että miten niillä riittää asiakkaita, kun mekään ei käydä vohveleilla kuin ehkä kerran vuodessa. Kaippa jotkut ovat täysin hurahtaneita ja käyvät lounaallaankin vetämässä aina vohvelia? Me päädyttiin nälkämme kanssa syömään ensin suolaista ja sitten katsomaan josko makeakin maittaisi. Suolaisten vohveleiden hinnat oli muistaakseni 6-8€ väliltä ja minä tilasin kana, vuohenjuusto vohvelin. Parempaakin vuohenjuustoa olen maistanut, mutta kyllä se hyvin meni alas. Paapi otti chilihärkää ja ainakin kovasti kehui omaa vohveliaan.Tottakai me vielä jaksettiin vetää makeakin vohveli. Tosin kun ton sai napaan niin olikin jo aika ällömakea tunne suussa, joten ei oltais kokonaista pystyttykään syömään. Jäätelön ja vaahterasiirapin kanssa vohveli maksoi 6€ ja innostuin ottamaan vielä glöginkin tuon kaveriksi. Hyvää glögsykkää oli, vaikka lisähärpäkkeitä heillä ei ollut enää tarjota. Se ei kyllä haitannut ollenkaan.

Täytynee käydä vielä testaamassa Tampereen uusin vohvelikahvila Puutarhakadulla, jotta voin päättää onko nämä uudemmat tulokkaat parempia kuin alkuperäinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti