perjantai 14. syyskuuta 2012

Infrapunasaunaan!



Heips!

Tänään ajattelin tekaista tänne taas jotain vähän erilaista kuin yleensä. Olen nyt istuskellut salin vaihtamisen jälkeen pariin otteeseen infrapunasaunassa hikoomassa ja joka kerta miettinyt, että missä sen vaikutuksia on tutkittu ja miten se nyt niinkuin oikeasti vaikuttaa. Tutustumiskerralla LadyLinelle sanottiin, että saunoa kannattaa 30-45min kerralla eikä sitä ennen käydä suihkussa. Vettä tulisi myös juoda saunomisen aikana vähintään puoli litraa.

Tänään sitten tutkin netistä infrapunasaunojen erilaisia vaikutuksia ja katselin huvikseni myös hintoja (yhden hengen saunat jotain 3000€), koska olis aika kiva että joskus hamassa tulevaisuudessa mulla olisi tollanen kotonakin, mikäli se nyt parantaa niitä asioita mitä kaikki eri nettisivut lupailevat...

Infrapunasauna vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, minkä huomaa jo pelkästään saunassa istumalla. Mun oma kokemukseni on, että ensimmäisen vartin sielä voi olla ihan sillä tyylillä että eihän tää tunnu missään, mutta kun hikoilu alkaa niin se ei lopu heti saunasta lähtemisen jälkeenkään, vaan vaikka kävisi suihkussa ja pukisi päälleen niin hikoilu tuntuu silti jatkuvan vilkkaampana kuin normaalisti.

Löysin gym99:sin sivuilta ihan kattavan ja kivan tietopaketin infrapunasaunasta ja sen perusteellisesta toiminnasta niin ajattelin sitä referoiden tehdä jonkintasoisen yhteenvedon siitä, miksi esimerkiksi mun kannattaa oikeesti alkaa käymään enemmänkin infrapunan lämmössä. (lähde siis gym99.fi ja kaaleppi.fi)

En löytänyt mistään, että missä infrapunasta ja sen vaikutuksista on tehty tutkimuksia, mutta jokapaikassa toitotetaan, että infrapunasaunoilla on TUTKITUSTI parantavaa vaikutusta, joten jos kärsit seuraavista niin infrapunasauna voi mitä ilmeisemmin auttaa:
- nivelkipu
 - selkäkipu
- lihasjännitys
- liikunnan jälkeinen kipu
- poskiontelotulehdus
- kylmät sormet ja varpaat
- astma
- palohaava
- psoriasis tai muu ihosairaus
- acneiho
- ylipaino
- vatsakipu
 - diabetes
- syylät
 - selluliitti
 - unettomuus
- flunssa

Itse kärsin tosta listasta jo aika monesta jutusta kuten selkäkipu, kylmät sormet ja varpaat, ylipaino, selluliitti ja tietenkin silloin tällöin flunssa ja poskiontelontulehduskin niin toi paikkahan on kuin mulle luotu! Viime kerralla infrasaunassa ollessani mietin, että voisiko infrapunasaunassa istumalla korvata liikuntaa ja voihan sillä! Tämän teen joskus laiskuuksissani tai kun olen kipeänä, koska silloinhan ei saa liikkua! Jes! Tänään infrapunasaunaan, koska sain juuri lääkkeet korvatulehdukseen.

Aineenvaihdunnan nopeutumisen vuoksi väitetään, että infrapunasaunassa kuluttaa 30 minuutissa n. 300kcal, joka vastaa puoltatoista juustohampparia! Sauna siis laittaa vähän kuin sun lihakset hommiin, vaikka et tee mitään, koska syvälämpösäteet (hieno sana) ulottuvat kehon sisään 4-5cm syvyyteen, jolloin kalorit kuluvat ja nestettä lähtee kropasta. Infrapunasaunassa keho tuottaa 2-3kertaa enemmän hikeä kuin normaalissa saunassa! (tässä siis syy miksi täytyy juoda paljon!)

Netissä kuitenkin sanotaan infrapunasaunan olevan erityisen hyvä lämmittelymuoto ennen liikunnan suorittamista, mutta mä ainakin väsähdän siinä istuessani niin paljon etten voisi sen jälkeen enää mennä salille. Sitä paitsi kuka haluaa mennä enää varsinkaan salille niihin laitteisiin kun kroppa puskee hikeä ulos minkä ehtii! Taas liikunnan jälkeen saunaan menemisellä on myös palauttava vaikutus niin silloin ei tarvitse vetää niin pitkiä venyttelytuokioitakaan eikä lihakset mene jumiin niin helposti. Me likes! (jos joku muistaa niin sain hakea keväällä piikin peppuun, että sain selkäni ja käteni toimimaan vähän turhan rankan bodypumpin jäljiltä)

Yhteenvetona varmaan tähän kaikkeen voisin sanoa, että haluan muuttaa infrapunasaunaan laihumaan, mutta sen käyttöä ei kuitenkaan suositella kuin 2-3 kertaa viikossa, joten eipä sielä LadyLinella tarvi alkaa vieläkään ihan joka päivä juoksemaan! :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti