sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Harvinainen sunnuntaipostaus – leivontaa

Innostuin eilen Nelliinan sipulipiirakka reseptistä ja halusin äitienpäivän kunniaksi tehdä piirakkaa myös itse.

Tänään me ei päästy juhlimaan äitienpäivää, kun äidillä oli työvuoro, mutta me pidetään huomenna äiti-tytär aikaa, kun mennään mökille ja matkalla poiketaan uimaan Ikaalisten kylpylään. Matkaevääksi saadaankin ottaa sitten mun tänään leipomaa sipulipiirakkaa. Ohjeitahan mä en osaa noudattaa, joten piirakasta tulikin sitten aivan erilainen, ku Nelliinalla. Todella hyvää kuitenkin varsinkin lämpösenä!


Pohja:
150g margariinia
1dl kaurahiutaleita
2,5dl vehnäjauhoja
3rkl vettä

Täyte:
6 pientä sipulia
1/4 purkkia maissia
1/2 paketillista fetaa
2 purkkia kermaviiliä
2 kananmunaa
mausteita ja juustoraastetta oman maun mukaan, itse laitoin vähän suolaa, sipulirouhetta ja valkopippuria

Sipulit pilkotaan ja laitetaan voinokareen kanssa pannulle hautumaan. Pidin levyä ykkösellä ja sipulit saivat muhia n.10 min kannen alla. Sipulien hauduttua pehmeiksi laitoin niiden päälle sokeria, valkosipulia ja valkopippuria. Lisäsin lämpöä ja annoin niiden vielä lämmetä ja ottaa väriä kunnolla.

Sillä välin kun sipulit oli hautumassa tein pohjan eli mikrotin vähän voita ja sekoitin kaikki aineet keskenään. Testasin ekaa kertaa levittää pohjan leivinpaperin päälle, niin piirakan pystyi helpommin ottaan tarjolle muunlaiseen astiaan. Hyvin onnistui, tosin valmiin piirakan siirtämiseen alustalleen olisi kannattanut odottaa vähän kauemmin, että piirakka olis ollut kylmää niin olis homma mennyt vähän helpommin.

Täytteenkin teko on niinkin yksinkertaista, että kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Karamellisoitujen sipulien kannattaa antaa vähän jäähtyä ennen kuin ne sekoittaa täytteen joukkoon, mutta en mä koskaan ainakaan jaksa kauaa odotella. Siitä vain sitten kaadetaan täytteen vuokaan pohjan päälle ja piirakka uuniin

Paista 200°C n.40min.

Piirakan teko on kyllä ihanan helppoa. Sekaan voi heittää mitä vaan ja aina tulee hyvää! Tosin tuhrautuhan tossakin aikaa varsinkin, kun sipulien kuoriminen ja pilkkominen ei ole mun lempihommaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti