tiistai 31. heinäkuuta 2012

viime perjantaiViimeviikolla vietettiin normaalista tavastamme poiketen täysin alkoholiton perjantai-ilta. Se oli oikeesti todella kiva idea ja tätä täytyisi viljellä useamminkin. Meille saapui eteläsuomesta yksi ystävä kokkailemaan ja tarkoituksena oli myöskin katsoa leffaa. Ilta kuitenkin meni aika myöhälle ennen kuin päästiin telkkarin ääreen ettei enää jaksettu katsoa leffaa, kun kaikilla oli kaamea väsy.


Kokkailuiksi tehtiin pitsaa ja tästä tulikin aikamoinen kisa. Kaikki tekivät omansa ja lopuksi oli tarkoitus arvioida tuotokset. Harmi vain ettei meillä ollut oikeeta tuomaria, koska omaa kädenjälkeään rakastaa aina tietysti vähän enemmän kuin muiden.


Niina teki pitsapohjan ja Mikko raastoi juuston. Minä en luvannut tehdä mitään, mutta lopulta päädyin paistamaan jauhelihaa. Ja tietenkin pilkkomaan omat kasvikseni. Jotenkin mun pitsasta alkoi koko ajan enemmän ja enemmän tulemaan sellainen jämäpitsa (jotka tunnetusti on parhaita).


Meillä oli kaikilla eri tyylit levittää pohja leivinpaperille. Mun tyylinä toimi lattialla pohjan suoranainen hakkaaminen, Mikko levitti omansa käsin ympyräksi(!) ja Niina teki homman vaikeimmiten eli kaulimella. Mikko sai heti siis pisteitä tästä pyöreästä muodosta ja Niinalta lähti pisteitä, koska se käytti apuvälinettä. Mun tilanne olikin sitten varmaan plus miinus nolla.


Ensimmäinen pitsa uunista ulos ja se oli palanut! HAHAA!

Täyte: Chilitomaattikastiketta, jalopenoja, tonnikalaa, paahdettua punasipulia, paprikaa, sinihomejuustoa ja edam juustoraastetta. Maku hyvä, koostumus palamisen vuoksi hiukan kuiva.


Toinen pitsa tuli uunista pihalle aivan täydellisenä. Mikä siinä on, että miehet osaa aina hommansa paremmin kuin naiset. Ehkä siksi ne saavat enemmän palkkaakin...

Täyte: Valkosipulitomaattikastike, ananas, paahdettu punasipuli, paprika, tacomaustettu jauheliha, pepperoni, edam juustoraastetta ja koristeena basilicaa, joka oli itse asiassa aika hyvää ton kanssa syötynä. Maistoin sitä myös pelkästään ja oli hirveen pahaa. Pitsaa en voisi pahaksi haukkua, ihan parasta!


Kolmas eli viimeinen ja omani tuli uunista ulos vähän raakana. Niinhän siinä aina käy, kun alkaa pelkäämään sen palamista. Tosin mä mieluummin syön vähän raakaa kuin palanutta ;)

Täyte: Hottia salsaa, tacomaustettua jauhelihaa, vähän tonnikalaa, mozzarellan paloja, ananasta, kirsikkatomaatteja, sipulisuikaleita, sinihomejuustoa ja mozzarellajuustoraastetta. Maku hyvä, koostumus hyvin kostea. Ehkä toi paprikan ja tomaatin käyttö olis saanut jäädä vähemmälle.

Onnellinen voittaja

Maistelu alkoi heti ensimmäisen tultua uunista ulos.


Voittajan olisi ollut helppo hymyillä, mutta häviäjän (tai jaetulle kakkossijalle tulleen) suu ei hymyyn taivu ainakaan silloin kun suussa on omaa kuumaa pitsaa. Ruokajuomana meillä oli tietenkin kokista, vaikka maitoakin oli kyseiseen hommaan varattu. Se vain pääsi jotenkin tuon kuplajuoman tieltä unohtumaan. Ja tietenkin kuntoplus lehti pöydällä muistutti meitä koko ajan terveellisistä elämäntavoista, joita me ei noudatettu!

Millainen olisi ollut sun voittaja pitsa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti