lauantai 4. helmikuuta 2012

Hyvää Runebergin päivää


Jukka Poika - Kiitollisuutta (feat Raappana)

Ihan turhia kans tälläset Runebergin päivät, mutta saapahan ainakin hyvällä omalla tunnolla maistella herkkuja! Eilen pistin oikeen ranttaliksi, kun päästiin mummulaan ja aloin leipomaan torttuja. Mulla ei ollut käytössä pieniä vuokia niin ajattelin sitten tehdä sellasen family size -mallisen tortun joka onnistuikin ihan hyvin jos ei oteta huomioon sitä, että kylpsyyttä koittaessa poltin sormeni ja kun koitin ensimmäistä kakkua kääntää niin puolet siitä levis pitkin pöytää ja lattiaa. Tämän vuoksi mä teen aina kaksi, jotta edes toinen onnistuisi. (ja sekin melkein palo) Olen siis erinomainen kotikokki (josta äiti otti todistusaineistoksi todella "kokkimaisen" kuvan) ja tässä myös jauhopeukaloinnin tulos:



Sitten siihen ohjeeseen. Kattelin netistä monenlaisia ohjeita, mutta päädyin taas vaihteeksi tekemään niistä aivan oman versioni, mikä toimi ihan hyvin, joskin paistoaika on vieläkin pikkasen hakusessa:

100g voita
1dl sokeria
½dl fariini sokeria
1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
½dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri keskenään, lisää muna. Heitä kaikki kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Voitele vuoka (1 iso vuoka tai netin mukaan 12 muffinssivuokaa) ja ripottele korppujauhoja siihen.
paista 200 astetta, iso vuoka n.25min ja netin mukaan muffinssivuoka 10min.

Koristeluun:
Tomusokeria kuppiin ja sinne tippa vettä sekoittaen. Sen mukaan saa laittaa vettä miten löysää haluaa, itse tykkään enemmän levittää aika tahmeeta sokerimassaa ja sitten vadelmahilloa keskelle.

Noi netin ohjeet, joita kattelen on oikeestaan aina kotikokki.netistä


Mutta varoituksena jos tota torttua syö liikaa niin saattaa tulla ähky ja sokerihumala, kuten tolla sekopäisellä ananastytöllä on tainnut tulla ja silloin edes telkkarin katselemiseen ei meinaa pystyä keskittymään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti