perjantai 24. helmikuuta 2012

To Poland


Pantera - Walk

Eilen jäi kirjoittamatta tänne, kun olin koulun jälkeen oikeestaan koko illan tuutori-koulutuksessa ja sen jälkeen sieltä mentiin Kaatopaikalle keilaamaan ja jatkettiin Pistoille. Eipä jäänyt siis aikaa koneella käymiseen, mutta eipä sitä aikaa tule jäämään koko seuraavaan viikkoon muutenkaan. Vietän seuraavat 9 päivää tietokoneetonta elämää Puolassa Zakopanessa Hupelluksen ja OSKU:n laskettelu ja juhlinta reissulla. Mä meen sinne matkanjohtajaksi OSKU:n puolesta ja oon onnellinen, koska saan loma-ajastani myös opintopisteitä! Oon ollut kerran aikasemmin kyseisellä reissulla ja tän jutun kuvina fiilistelen edellistä reissua ja kerron vähän tulevasta.



Eli Zakopane on pieni vuoristokylä/kaupunki, jossa on kuitenkin aika paljon elämää varsinkin näin talvisaikaan, kun sen ympärillä olevat 3 laskettelukeskusta ovat täydessä tohinassa. Onneksi Puolalaisilla on viikolla 8 hiihtoloma eli kun me mennään lähinnä viikoksi 9 niin sielä on jo vähän rauhallisempaa. Sielä on tällä hetkellä jo kevät aika hyvin käynnissä, joten lämpötila pyörii nollan molemmin puolin, vaikka vielä on tarpeeksi talvista. Noi ylemmät kuvat on otettu meidän toissavuotisesta hotellista. Tänä vuonna on uusi hotelli vähän vielä lähempänä keskustaa, joten ei valittamista, vaikka ne taksikyydit hotellilta keskustaan ei maksanutkaan kuin pari hassua euroa.






Yhtenä päivänä mennään laskettelureissulle Jasnaan, joka on n. 3 tunnin ajomatkan päässä Zakopanesta. Jasnassa on korkeemmat mäet kuin Zakossa ja en varmaan ite uskalla sielä edes laskea, kun en ole kahteen vuoteen lumilautaani koskenut. Enkä voi valittaa noista Puolan maisemista, vuoristoilma todellakin tekee ihmiselle hyvää!




Keskellä viikkoa mennään Auswitchiin museokierrokselle, mikä onkin aika karu kokemus. Ei ole mitkään hyvät fiilikset katsella kaikkia kauheuksia mitä tuola on tehty, mutta haluan silti kokea sen uudelleen, kun ekalla kerralla kaikkee ei aivan tajunnut, kun selostuskin on englanniksi niin nyt kun kielipää on kohentunut niin toi kokemus voi olla taas enemmän avartava.


Jos jotain rankkaa niin jotain lepposaakin, eli mennään myös yhdeksi yöksi Krakovaan shoppailemaan ja baarittelemaan. Tykkään Krakovasta kaupunkina ihan tosi paljon ja sielä onkin todella paljon opiskelijoitakin, joten yö-elämä on myös sen mukaista. Shoppailumahdollisuudetkin on rajattomat ja toivon tosissaan etten innostu liikaa etten joudu kantaan kauheita säkkejä tuolta takaisin Suomeen.

Nyt kuitenkin edessä n.10 päivän blogihiljaisuus. Hauskaa Hiihtolomaa kaikille, kenellä se nyt sattuu olemaankin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti