torstai 10. toukokuuta 2012

Vihreenä kateudesta



Olen tässä jo pitkään ihastellut eri blogeissa vilkkuvia maxi pituisia hameita ja viimenen niitti oli, kun eilen aamulla luin MouMoun ihanasta uudesta kirjavasta maxista. Kotiinpäin kävellessä jotenkin eksyin poikkeemaan eurokankaassa ja siitä se ajatus sitten lähti...


Mukaan tarttui 2,40m kukkakuvioista satiinia, joka maksoi yhteensä alle 15€. Eurokankaassa olisi ollut vaikka mitä suhteellisen halpoja värikkäitä satiinikankaita, mutta päädyin kuitenkin vaaleaan pohjaan ettei kokopitkästä hameesta tulisi turhankin räiskyvä.


Eurokankaassa mukava myyjä leikkasi kankaan mulle jo valmiiksi kahteen 1,20m palaseen, joten kotiin päästyä mun oli helppo alkaa ompeleen. Ensin sivut yhteen n. 2cm päästä reunasta koska jätin kankaan valmiin päärmäyksen hoitamaan homman kotiin.


Seuraavaksi ompelin kuminauhaa varten yläreunaan käännöksen. En oikeen jaksanut mittailla mitään vaan tein sen silmämääräisesti, koska yläreunan pientä kiemuraa ompelua ei kuitenkaan valmiissa työssä näy.


Jätin ompelematta toiseen sivusaumaan n. 1,5cm kolon josta pujotin kuminauhan hakaneulan avulla sisään ja samalla rypytin yläreunan. Lopuksi ompelin kuminauhan päät limittäin yhteen ja vedin ne myös kankaan sisään.


Helman koitin mitata juuri maahan osuvaksi ilman kenkiä ja 8cm helmasta saikin kääntää. Halusinkin helman käännöksestä leveän niin hame laskeutuu paremmin eikä lennä tuulessa niin rajusti. Tätä hommaa täytyikin mittailla vähän paremmin ja päädyin käyttämään apuna nuppineuloja ja mittanauhaa, että sain ompeleesta ja helmasta nätin ja suoran.

Kokonaisuudessaan kulutin ompeluun aikaa n. 2 tuntia

Pahoittelen kuvien rakeisuutta, säädöt ihan hukassa.

Ja siinä se on! Puin kaveriksi mustan perus t-paidan ja vyön koska toi mekko tekee aikamoisen "olen raskaana" -efektin. Seuraavaan hameeseen mun täytyy varmaan kaavailla vyötärökaitale jos joskus jaksan alkaa sellaista tekemään. Päivän tolla hameella liehutellessa huomasin paidan toimivan paremmin ton hameen päälle nostettuna. Täytynee kokeilla jotain istuvampaa toppia ton kaveriksi.


Ihana iso helma, joka menee helposti jalkojen väliin kävellessä. Sain Eurokankaan myyjältä vinkin, että sähköisyyden vuoksi kannattaa suihkuttaa hiuslakkaa sukkahousuihin niin mekko ei niinkään tartu jalkoihin. Mä taidan kuitenkin tyytyä vain suihkuttamaan mekkoon huuhteluainevettä, joka vie sen sähköisyyttä pois.


Mitäs olette mieltä mun pikaisesta maksihame luomuksesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti