tiistai 28. elokuuta 2012

JOUNIT



Viimeviikon perjantaina mulla oli vapaapäivä ja bubirundin jälkeisestä pienestä heikotuksesta kebabin voimalla selvittyäni lähdin ajeleen Kihniöön. Kävin omaksi yllätyksekseni meidän vanhan talon vieressä meidän metsässä noukkimassa vähän marjoja ja löysinkin useita sellasia marjoja muutaman hassun vadelman ja valkoisen viinimarjan lisäksi joita en tunnistanut. Noukin niitä kuitenkin ihan innolla, koska en uskonut että sielä meidän metsässä voisi ainakaan mitään tappavia marjoja olla ja ilmeisesti ihmisten puheiden mukaan lillukoita. Ne maistuvat hyville ja wikipediankin mukaan ne ovat syötäviä. Päädyin sitten sielä metsässä hyttysten syötävänä ja nokkospuskissa pyörineenä, että haen lisää vattuja kaupasta, koska luultavasti meidän entisen talon uudet asukkaat olivat jo keränneet melkein kaikki marjat pensaiden ja nokkosten seasta.


Tavoitteena oli tehdä piirakka. Ilman ongelmia ei kuitenkaan tästäkään mun leipomistaidoilla selvitty! Pohjan ostin suosiolla kaupasta, koska meidän aika oli rajallinen ja täytteeksi laitoin 250g kevyttä maitorahkaa, kananmunan ja lorauksen kermaa. Sekoitin kaikki kaupan marjat ja omat löydökseni ja tungin piirakan uuniin. 10 minuutin jälkeen muistin unohtaneeni sokerin. Odottelin vielä 20 minuuttia ja otin piirakan uunista ja ripoteltiin sitten se sokeri tohon päälle. Ihan hyvältä se maistu, vaikkakin myrkkypiirakaksi se ristittiinkin, koska kukaan ei oikeen tiennyt viiden sinisen marjan myrkyllisyysasteesta (yksi sellainenkin syötiin, joten ei ollut tappava!)

Sekaisin oleva piirakan aloittaja. Ei voisi taas edustavampi tää ainut kuva musta tolta illalta olla!


Tän päivän tärkein aihe ei saa varmaan tarpeeksi palstatilaa täältä, mutta ei se haittaa. Eli Jounit on Parkanolaisen sekalaisen kaveriporukan bändi, jotka on soittaneet vain muutaman keikan. Pari keikkaa edesmenneillä Paskafestareilla, yhden "clubi" keikan ja nyt Heinäpeltohelvetissä. Mä olen tottakai true fanina nähnyt nämä kaikki keikat! Musiikki on lähinnä läpällä ja kännissä tehtyä, mutta ne sanat ovat todella tarttuvia ja ne soivatkin sitten päässä ja kauan. Jo ensimmäistä kertaa keikalla käydessä oppii varmasti kertsit ulkoa, mitään muuta ei oikeen kukaan osaakkaan. Heinäpeltohelvetin keikalla mä kuvailin videoo Jouneista ja pari biisiä voi löytää kokonaisuudessaan myös Jounien Facebook sivuilta!

Maailman huonoin ominaisuus mun pokkarissa on, ettei sillä voi kuvata "elokuvaa" eli kamera katkaisee automaattisesti videoinnin n.1,33 minuutin kohdalla. Täytyisi varmaan käyttää vanhaa pokkaria aina kun tietää ottavansa videokuvaa, mutta eihän sitä taas sitten juuri oikeella hetkellä ole matkassa mukana. Tämän vuoksi Ihanien Jounien keikasta, mulla on vaan pikku klippejä, mutta teinpäs niistä koosteen jollain ilmaisella testiohjelmalla ja sen vesileima sitten vilkkuukin siinä koko videon ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti